Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valus hoop liberaalidele: Putin eelistab USA presidendina näha Bidenit

-
16.02.2024
Biden ja Putin
© Scanpix

Ehkki USA vabariiklaste presidendikandidaadile Donald Trumpile kleebivad vasakliberaalid külge putinisti-silti, on tegelikud lood hoopis teistsugused. Venemaa president Vladimir Putin ütles äsja, et eelistab USA presidendiks Joe Bidenit, kuna Biden on kogenum ja etteaimatavam. Trump nimetas seda omakorda suureks komplimendiks.

„Venemaa president Putin tegi mulle just nimelt suure komplimendi,“ ütles Trump Lõuna-Carolina osariigis Põhja-Charlestonis toimunud kampaaniaüritusel. „Ta ütles lihtsalt, et ta sooviks palju rohkem presidendiks Joe Bidenit kui Trumpi,“ jätkas ta.

Trumpi sõnavõtt oli vastuseks sellele, mida Putin ütles hiljutises intervjuus Vene riigitelevisiooni korrespondendile. Putin nimelt rääkis, et Bideni tagasivalimine oleks Venemaa huvide jaoks parem valik.

„Ta tahab Bidenit, sest talle antakse kõik, mida ta tahab, sealhulgas Ukraina,“ väitis Trump Putini ja Bideni suhete kohta.

Vladimir Putin, kellele juba mitu aastat surma ennustatud, võttis sõna ka Bideni kehva mälu ja üldise tervise teemal, mis samuti olnud pikalt kõneaineks.

Putini sõnul pole ta näinud ühtegi viidet sellele, et Biden ei suudaks ametikohustusi täita.

„Jah, tal oli ämbreid, aga ausalt öeldes oli neid ka minul. Väike asi,“ leidis Putin.

„Ta lõi pea ära, kui oli helikopterist väljumas. Kes meist ei oleks millegi vastu pead ära löönud?“ küsis Vene president.

„Nüüd ootaks spinndoktoritelt ja stratkomi kääbustelt elavat fantaasiat sellele väitele usutava õigustuse otsingutel või katset sootuks maha vaikida, kui liberaalsele narratiivile mittesobiv,“ kommenteeris endine riigikogu liige Urmas Reitelmann.

Mida kostavad selle peale meie „väliseksperdid“ ning Margus Tsahkna ja Marko Mihkelson?

 

Loe ka siit:

https://www.delfi.ee/artikkel/120270612/putin-eelistaks-usa-liidrina-joe-bidenit-trumpi-sonul-on-putini-kommentaar-suur-kompliment