Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Andrus Kerstenbeck Elva aukodanikuks!

-
16.02.2024
Andrus Kerstenbeck Elva rockfestivalil. Ivan Makarovi foto

Meie riigis juhtub ikka masendavaid asju küll. Ühest sellisest jahmatava ühiskondliku ükskõiksuse ilmingust pajatab täna Õhtuleht:

„Paljud pöörasid mulle selja. Tühistamine pole veel mõnede jaoks lõppenud…Olen Elva aukodanik, kuid 75 aasta juubeli puhul ei õnnitlenud mind linna poolt keegi,“ kurdab Tõnis Mägi.

Pole tõesti kena, kui kohalikud omavalitsused ise omistavad inimestele aukodaniku tiitli, kuid siis arvavad, et sellega on nende suhe laureaadiga ammendatud. Vähemalt aukodanike juubelite puhul võiks saata nendele neid tunnustanud võimu poolt kasvõi lillekimbu ja karavai. Piinlik, kui seda lugupidamise piskut ei viitsita osutada.

Aga Elva võimud võiksid parandada veel suuremagi ebaõigluse. Kui oma juubelil õnnitlemata jäetud kuulus laulusolist on siiski sündinud Elvast kaugel ehk Tallinnas, siis näiteks Andrus Kerstenbeck on sündinud just Elvas 10. aprillil 1956. aastal, kasvanud seal üles, organiseerinud kuulsaid Elva rockfestivale ja vahepeal samuti Rootsi kolinud kunagi Venemaal staadionikontserte andnud muusikalegend. Kusjuures veelgi laiema ampluaaga eesti rockmuusika jaoks.

Ta mängis sellistes kollektiivides, nagu Ätid, TRÜ kohviku ansambel, Deemonid, Flip, Hübriid, Müstikud (Suuk), JRK, Rysyvelled, MonstrumIncognitoTeravikPropeller, Rõem, Uus Generatsioon, Monitor, Päratrust, Uus Waev, Aken, Turist, Trust, VitamiinSynopsisGildT-Klaas, Uus Maailm, Hübriid (koos solisti Mart Helmega!), Vanemõde, esineb DJ-na Andy K ja Andrews nime all. On mitme stiili pioneer Eestis, esimene eesti muusik, kes kasutas elektritrumme, uute ideede generaator (eriti ansamblis Vanemõde, mille liider ta oli), kes lisaks organiseeris oma ansamblitele siis veel defitsiitseid stuudioaegu, teleesinemisi, kontserte. Tema käe alt on läbi käinud paljud kuulsamad eesti lauljad ja muusikud.

Elva linnavolinikud võiksid tõsiselt mõelda, miks härra Kerstenbeck ei ole seniajani linna aukodanik. Kellel elvalastest on midagi vastu panna niivõrd mastaabsele ja edukale muusikategevusele?

Olen ka ise oma olemuselt poolenisti elvalane, kasvanud selle lähedal talus. Nii et palun lugeda seda kirjutist ametlikuks pöördumiseks ja ettepanekuks. Eesti kõigi aegade kuulsaim trummar saab kahe aasta pärast 70. Jõuate veel küll, või vastasel juhul kirjutan ma ennast Tallinnast välja, kolin Elva ja teen järgmisel aastal valimistel teie platsi puhtaks.

Ivan Makarov