Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Navalnõid meenutades: miks hakkab maailmal “halb” alles siis, kui Mordor on kuriteod juba sooritanud?

-
16.02.2024
Kremli Mordor vaatab ka Eesti poole. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kord lasti separatistiku Donbassi kohal alla Malaisia reisilennuk – keegi ei suutnud seda ära hoida ja keegi pole suutnud isegi süüdlast kindlalt fikseerida, kuigi kõik teavad, kes selle taga oli. Karistamatus lisab nahaalsust.

“ÜRO teatas reedel, et on jahmunud uudisest Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõi surmast karistuskoloonias, ning kutsus Vene võime lõpetama tagakiusamised,” kirjutab AFP.

Jahmunud? Kas ei teadnud, mis Venemaal toimub? Ja nüüd “kutsutakse lõpetama tagakiusamised”? Kas ise ei saa aru, kui lääge see on, maailmaorganisatsioon, kel peaks ometigi mõjukad hoovad olema? Ja koos sellega “mõistavad hukka” ka Lääne liidrid…

Navalnõi vaevles pikka aega Venemaa süsteemi ohvrina. Kui ta Kaug-Põhja saadeti, ei olnud meedias sugugi nii palju hukkamõistu kui siis, kui ta Kaug-Põhjas suri.

Kolumnist Ivan Makarov tuletab meelde, kuidas Venemaa ja Valgevene sportlastele hakati just võimalusi rahvusvahelisteks esinemisteks tagasi andma. Niipea kui miski ununema hakkab, lastakse Venemaal jälle märatseda, kuigi just sportlaste ärajäetud võimaluste kaudu saaks sealset ühiskonda mõjutada.

Hüvasti, Aleksei!

Ja praegu on ukrainlased Avdijivka all hädas ning Rheinmetalli juht teatab, et laod on tühjad ja tootmine alles tuleb… Vanduma ajab!

Eesti Ekspress kirjutas hiljuti pikki lugusid sellest, kuidas Eesti firmad ikka veel Vene suunal tegutsevad. Kaks aastat sõda Ukrainas ja nad pole ikka veel suutnud “Eesti firmasid ära kolida”?

“2021. aasta jaanuaris naasis ta kodumaale, kus mõisteti vangi. Ta suri vanglas 2024. aasta veebruaris,” kirjutab Vikipeedia Navalnõi kohta. Just sel ajal tegutses Venemaal ka firma, milles oli osaline Eesti peaministri abikaasa. Ja kaks Eesti võimuerakonda said annetusi suurärimehelt Ossinovskilt, kes on seotud Vene oligarh Usmanoviga. Ühe vasakerakonna poliitik, keda venelased europarlamenti aidata üritasid, on nüüd üks Navalnõile järelehüüde tegijatest.

Navalnõid ei ole enam. Varem läks Nemtsov. Ta on unustatud. Saksamaa endine kantsler Gerhard Schröder, Putini isiklik sõber, ja teine kantsler, Nord Streami turgutanud Angela Merkel on täie tervise juures.

Kui lääneriike süüdistada, siis selles, et nad aina jutustavad ja jutustavad ja seejuures rangelt  poliitkorrektsust jälgides. Maailma aga vajab tegusid. Vajanuks siis, kui Putin Krimmi ja Donbassi annekteeris. Vajaks ka praegu F-16-te, kaugmaarakettide ja Leopard-tankide näol Ukrainale, aga neid ei ole. Küll ka Navalnõi kord ununeb…

Aga Lääs poob ennast laostava kliimavõitlusega – Venemaa sõjatööstus paiskab kindlasti mõnuga CO2-te õhku, et vaid Ukrainat tümitada…

Uued Uudised