Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Toomas Kivimägi seadis kahtluse alla Eesti jõuametite hoiatused kommunistliku Hiina kohta

-
17.02.2024
Toomas Kivimägi
© UU

Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (Reformierakond) näeb kommunistlikku Hiinat hoopis teisiti kui Eesti kaitsepolitsei- ja välisluureamet.

Kivimägi, kes juhib ühtlasi Eesti-Hiina parlamendirühma, seadis kahtluse alla jõuametite hinnangu, et kommunistlikul Hiinal on kasvav luurehuvi Eesti vastu.

Välisluureamet hoiatas oma värskes aastaraamatus, et Hiina on viimase aasta jooksul selgelt intensiivistanud Euroopa-suunalist mõjutustegevust, kutsudes oma poliitikate edendamiseks Euroopa riikide ametnikke muu seas Hiinasse tutvumisreisidele, mille maksab tihti ka täielikult kinni.

„Minu arust oleks väga arusaamatu, kui me ütleme, et oleme kuidagi vastu sõbralike suhete arenemisele Hiinaga,“ kommenteeris Toomas Kivimägi taolisi reise Vikerraadio saatele „Uudis+“, hoidudes Hiinaga tüli norimast ja pidades ka mõttetuks Hiinat Taiwani teemaga ärritada.

Toomas Kivimägi ei usu ka, et Hiina spetsiaalselt Eesti järel luurab. “Ma arvan, et tal on kordades suuremad huvid võib-olla Ühendkuningriigis või Saksamaal või Prantsusmaal. See, et nüüd Hiina tohutult nagu nüüd meie järele nagu ekstra rohkem luurab, selles ma kahtlen,” ütles riigikogu Eesti-Hiina parlamendirühma juht.

Meenutuseks, et Toomas Kivimägi alustas oma karjääri Soontagana kolhoosi partorgi ja aseesimehena.

 

Loe siit:

https://www.err.ee/1609252713/kivimagi-hoiduks-hiinaga-tuli-norimast