Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Naisõiguslane” Kaja Kallas ei jaga enam üldse, millest ta räägib

-
17.02.2024
Kui “naiste õigused” tähendavad ühe seltskonna silmis radikaalfeminismi õitsengut, siis põrkutakse vastu “paremäärmuslust”. Pilt on illustratiivne.
© UU

Peaminister Kaja Kallase jutud valitsuse infotunnis on varemgi oma küsitavusega tähelepanu äratanud (jutt elektrimolekulidest) ja tundub, et ka välismaal “särades” ei tea ta, millest räägib.

BNS vahendab: “Reede õhtul esines Kallas koos Nobeli rahupreemia laureaatide Maria Ressa ja Beatrice Finni ning Human Rights Watchi juhi Tirana Hassaniga naiste õigustele pühendatud õhtusöögil, millest võtsid osa ligi 90 naisjuhti. Oma kõnes juhtis Kallas tähelepanu sellele, et naiste õiguste ja arvamuse eiramine levib koos populismi ja paremäärmusliku radikalismi tõusuga.

“See kõik pole kaugeltki juhuslik. Diktaatorid nagu Putin julgustavad seda. Külvata meie vahel vaenu kõige sügavamal tasemel on Venemaa geopoliitiline relv,” toonitas Kallas.  “Et sellele vastu seista, peame tegutsema oma demokraatlike väärtuste kaitsmiseks – nagu me teeme iga päev Ukrainat toetades.””

Mõisteid “populism” ja “paremäärmuslik radikalism” Kaja Kallase tõlgenduses kasutatakse marksismi nakatunud liberaalsete tegelaste poolt mistahes konservatiivse ja rahvusmeelse poliitilise jõu vastu. Nii on näiteks liberaalne meediakanal AFP nimetanud Itaalia peaminister Giorgia Melonit korduvalt nii paremäärmuslaseks kui ka populistiks, kuigi see on naisliider, kes on enda kohta öelnud: “Ma olen itaallanna, naine, ema ja kristlane!”

Euroopa “paremäärmuslasi” juhivad sageli just naised: Põlissoomlaste juht on Riika Purra (valitsuses on viis naist Põlissoomlaste seast), Prantsusmaa Rahvusrinnet juhtis pikalt Marine Le Pen, Saksamaa AfD liider on Alice Weidel, Itaalias on peaministriks Itaalia Vendade liider Giorgia Meloni. Üheski neist riikidest ei kiusata naisi taga – ainus moment võib olla see, kui ei jõuta üksmeelele, kas abort kui loote hävitamine ikka peab olema lausa piiramatu õigus.

Populisti mõiste on samuti väga suvaliselt kasutatav. Viktor Orbanit on nimetatud populistiks, aga samas on Ungaris naiste ja perede positsioon ning toetus neile riigi poolt väga kõrge. Kahjuks astus tagasi Ungari president Katalin Novak, kes tegi juriidilise valesammu, kuid näiteks Judit Varga on olnud pikka aega Ungari poliitikas tähtis suunaja.

Väga kummaline on sellel taustal rääkida nende jõudude naistevastasusest. Isegi Putinit mängu tõmmates tuleb tõdeda, et see diktaator hävitab kõiki vastaseid, olgu need mehed (Aleksei Navalnõi) või naised (Anna Politkovskaja). Vene armee näitab ennast Ukrainas vägistajaarmeena, kuid et Venemaa kasutab “naiste õiguste ja arvamuse eiramist” lausa geopoliitilise relvana?

Venemaal on neid kohti, kus tüli tekitada saaks, palju lihtsamaid. Näiteks abikaasa kaudu Vene-äris osalenud Kaja Kallast kriminaaliks kuulutades – osa inimestest ei saa aru, miks peetakse Venemaal ohtlikuks võimupoliitikut, kes pole siiani siinsete firmade Vene-ärile piiri pannud, kes lubab Eestisse läbi FSB-Venemaa tulevaid Ukraina põgenikke ja kelle “miljon-mürsku-Ukrainale”-initsiatiivi läbikukkumine poole miljoni saamata mürsuga lubas Venemaal Avdijivka all edukas olla.

Kaja Kallasel oli vaja rääkida naiste õiguste rikkumisest, ta võttis kokku kõik ebapopulaarsed mõisted, segas need segamini ja sai tulemuse, mis on pehmelt öeldes kummaline. Samas ei pea Kallas Euroopa naistele ohuks (vähemalt ei maini seda) moslemite massisisserännet, mis juba 2016. aastal tõi Kölnis ja teistes Saksamaa linnades kaasa euroopalike naiste massikäperdamise (taharrush gamea) Lähis-Ida migrantide kätetööna ja mis Tallinnaski näitas oma võigast nägu ühe süürlanna süütamisega abikaasa poolt. Rääkimata sellest, et Euroopa moslemikogukondades ei loe euroopalikud naiste vabadused midagi, tüdrukute suguelundeid sandistatakse siingi ja toimuvad perekondlikud “aumõrvad” noorte naiste vastu, kes tahtsid Euroopas olla vabad.

Aga kõigest sellest ei taha Kaja Kallas midagi teada, tema peas vasardavad “populistid” ja “paremäärmuslased”…

Uued Uudised