Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallasele otsitakse meeleheitlikult “sooja kohta Euroopas”

-
18.02.2024
Eesti on Kaja Kallasest väsinud ja tahab näha tema kaugenevat selga.
© UU

Rahvusringhääling on kokku kirjutanud pika loo Kaja Kallase võimaliku Brüsselisse mineku kohta, kuid on osanud ühe lausega selle naljaks pöörata.

Lause kõlab: “Üks ERR-iga rääkinud Brüsseli eestlane tõi esile ka selle, et liberaalide olukord on Euroopas suhteliselt nõrk ning nõrgeneb pärast eurovalimisi veelgi, mistõttu oleks Euroopas suhteliselt tuntud ja hea nähtavusega ning koduriigis tugeval positsioonil oleva Kallase osalemine kampaanias liberaalidele väga kasulik.”

Kaja Kallas kodumaal tugeval positsioonil? Kõigepealt lükkavad selle ümber juba mitu Norstati küsitlust, kus keskmiselt kaks kolmandikku Eestimaa inimestest tahavad tema tagasiastumist. Teiseks on tal oma erakonnaski kehv positsioon, arvestades tema tülisid Andrus Ansipiga. Kolmandaks ei usalda teda võimupartneridki – muidu poleks ju Kaja Kallas sidunud riigieelarve vastuvõttu ja mitut seadust veel usaldushääletusega, ta kartis osade saadikute ülejooksu.

Pärast Arvo Halliku Vene-äri ilmsikstulekut ja majandusseisu järsku halvenemist on Kaja Kallas pöördumatul allakäiguteel. ERR-i lugu, mis kubiseb anonüümsetest allikatest, on selgelt propagandalugu, näitamaks, nagu oleks peaministril Euroopa Liidus tugev positsioon, kuhu teda oodatakse ja tahetakse. Sama räägiti pikka aega Kersti Kaljulaidi kohta ja Kaja Kallastki on pakutud ka NATO peasekretäri kohale, aga see mull on ruttu lõhkenud.

ERR-i lugu viitab pigem sellele, et Kaja Kallast tahetakse peaministrikohalt kuidagi minema puksida ja talle otsitakse “Euroopas” sooja kohta.

Uued Uudised