Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ettevõtted ei taha Tsahknaga Indiasse minna

-
18.02.2024
Margus Tsahkna
© UU

Uuel nädalal sõidab välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) visiidile Indiasse. Minister soovis sinna kaasa võtta kaitsetööstuse ettevõtteid, kuid huvi oli erakordselt leige. Palju ei puudunud, et ainus kompanjon oleks olnud Semetron, mis on Tsahkna endaga varasemalt tihedalt seotud ettevõte, kirjutab Õhtuleht.

Margus Tsahkna sõidab Indiasse Raisina Dialogue’i nimelisele seminarile, kus ta osaleb Ukraina-teemalises paneelis. Ministritega käivad tihti kaasas ka äridelegatsioonid, sest ettevõtjate jaoks võiks ministri nimi ja maine olla võõral turul uste avajaks. Aga vaid teoorias, sest Tsahknal tekkis ootamatult suuri raskusi huvitatud ettevõtjate leidmisega.

Välisminister Margus Tsahkna müüs oma osaluse välihaiglaid arendavas ettevõttes MM Hospital Margus Linnamäe ettevõttele Semetron pärast seda kui ajakirjandus oli teema üles võtnud.

Esimene muutus oli omanikeringist Virtual Tradingu lahkumine, mille järel kasvas Semetroni osalus 80 protsendini. Defendest OÜ-le, mille tegelikuks kasusaajaks on äriregistri andmetel välisminister Margus Tsahkna, jäi 20 protsenti.

Lõpuks jäi äriregistri järgi MM Hospitali ainuomanikuks Semetron, kelle tegelikuks kasusaajaks on äriregistris märgitud Margus Linnamäe.

Eesti Ekspress kirjutas 2. augustil, et oma varasema poliitkarjääri ajal kaitseministri ja riigikogu liikmena toimetanud Tsahkna edendas neis ameteis jõuliselt kaitsetööstuse huvisid. Hiljem sai temast kaitsetööstusfirma Semetron ekspordijuht, kes pidi hankima ettevõttele Eestist ja välisriikidest lepinguid.

Kuigi Tsahkna on läinud kevadest saadik uuesti minister, ei saa Semetroni heaks töötamist nimetada tema eelmiseks “töökohaks”, sest Tsahkna on endiselt Semetroni välihaiglate äriga seotud ärikeha MM Hospital OÜ osanik, märkis Ekspress augusti algul.

Tsahkna rõhutas Eesti Ekspressile antud kommentaaris, et tema tegevus erasektoris lõppes valitsuse liikmeks saamisega.