Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Metaprint tegi Ukraina sõja esimesel aastal kõva hüppe

-
18.02.2024
Metaprint

Kaja Kallase suurtel sõpradel Metaprint AS-is oli hiilgav aasta. 2022. aasta 54. kohalt hüppasid Vene äri superstaarid Äripäeva Eesti suurima kasvu teinud ettevõtete pingereas kaks korda kõrgemale – 35. koha aujärjele. Puhaskasum 15 688 348 eurot. Käive 99 705 519. (Allikas: Äripäeva Eesti ettevõtete top 2023)

ERR kirjutas mullu augustis, et kuigi peaminister Kaja Kallas väidab, et ei teadnud oma abikaasa ettevõtte Venemaa-suunalisest tegevusest midagi, leiab riigikantselei fotoarhiivist galerii 28. jaanuarist 2022, kui Kallas skandaali olulist osapoolt, aerosoolpakendite tootjat Metaprint, valitsusjuhina külastas.

Peaminister Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuulunud transpordiettevõte Stark Logistics jätkas vaatamata valitsuse kriitikale Venemaaga äri ajavate ettevõtete suhtes Ukraina sõja ajal äritegevust Venemaal. Pooles ulatuses kuulub Stark Logistics firmale, mis on ühtlasi Metaprindi omanikfirma. 2022. aasta 28. jaanuaril külastas Kallas Metaprinti peaministrina.

Lisaks selgus ettevõtte suurosaniku Martti Lemendiku intervjuust ERR-ile, et Kallas on kahel korral oma abikaasa saatjana käinud Metaprindi üritustel.

ERR-i küsimustele nende külaskäikude kohta vastas peaminister vaid, et käis Metaprindis visiidil enne täiemahulise sõja algust Ukrainas ning käsitletud teemad olid sellest tulenevalt ka teised.