Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: nagu 1940ndatel: kaebekiri oma eestlaste peale KGB juhile

-
18.02.2024

Niisugust häbi Eestile ei ole seni veel vist tehtud: ilmselgelt tiivustatuna Aleksei Navalnõi mõrvast, pöördus Edgar Savisaare lemmikkunstnik Neeme Lall kaebusega Eesti peale otse Vladimir Putini poole:

„Lugupeetud Venemaa Föderatsiooni president Vladimir Vladimirovitš Putin!

Ma olen Eesti kodanik, etniline eestlane, minu nimi on Neeme Lall. Pöördun Teie poole avaliku videopöördumise vormis. Palun andeks oma mitte kõige ideaalsema vene keele pärast, seepärast hakkan vahel piiluma oma üleskirjutatud teese.

Mul reaalselt valutab hing ja süda tilgub verd vaadates seda, milliseks totaalseks fašistlikuks diktatuuriks muudab valitsev ladvik minu armastatud Eestit…“ alustab Hispaanias elav Lall oma pöördumist, kus 13 minuti jooksul räägib enda eesti patriotismist ja poliitilisest tegevusest praegu denatsifitseerimist vajava Eesti tuleviku nimel. Räägib Putinile sellest, et tihti näeb unes nendevahelisi vestlusi. Et tahab päästa oma väikest maad. Ta kinnitab, et pöördub Eesti tervemõistuslike inimeste rõhuva enamuse nimel. Räägib, et eesti rahvas on ärkamas 30-aastasest Venemaa-vastasest zombeerimisest ja hakkab aru saama „kogu meil toimuvate protsesside õudusest“. Väidab, et eestlasi valmistatakse ette sõjaks Venemaa vastu.

„Otse meie silme ees ülistatakse mälestust nendest inimestest, kes sõdisid Hitleri poolel NSVL vastu, muudetakse kõik venekeelsed ja teisitimõtlevad eestlased tõelisteks ühiskonna heidikuteks. Järjepidevalt hävitatakse ja kustutatakse igasugune mälu sellest, kuidas me kunagi sõbralikult elasime ühes riigis. Juba füüsiliselt lõhkusid ja hävitasid üle 400 mälestusmärgi meie eellastele, kes sõdisid Wermachti vastu, faktiliselt hävitati juba kogu venekeelne haridus, juuritakse välja kogu vene kultuur Eestis, momentaanselt vallandatakse töölt igasuguse mainimise eest, et võib elada rahus kõigi oma naabritega. Kõike ülalloetletut saadavad korda rahvuskurjategijad…“ jätkab Lall.

Eesti kunstnik kaebab eesti poliitikute, riigikogu liikmete peale – et nad on korduvalt kuulutanud Teid, Vladimir Vladimirovits, sõjakurjategijaks, kirglikult kuulutasid Venemaa terroristlikuks riigiks ja küüniliselt ning regulaarselt saadavad Ukrainale rekordkoguse relvastust ja palgasõdureid eesmärgiga tappa maksimaalselt palju venemaalasi.

Lall pakub Putinile pidada Eesti nimel ja Venemaa välisministeeriumi korraldamisel separaatläbirääkimisi Putiniga Eesti s(t)aatuse üle, kaasates erakonda Koos/Vmeste Eesti täievolilise esindajana.

Ilmselt on eestlastel endil lõpuks aeg öelda, mis asi see nüüd oli? Kusjuures ei ole enam naljakas, kuna sellised dokumendid võivad saada aluseks agressiooni alustamiseks. Võrreldes sellega on ka Yana Toom eesti marurahvuslane.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Lõppenud on päevad, lõppenud see nukker piin…