Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põhjamaade Investeerimispanga president: kriisis ei peaks makse tõstma. Eesti valitsus tõstab

-
18.02.2024
Kaja Kallase valitsuse töömailt.
© Scanpix

Reformierakonna lapspoliitikute liivakastimängud leiavad kriitikat majandus- ja rahandusringkondadelt: riigi ülalpidamine maksutõusudega ei ole elujõuline majandusmudel.

BNS vahendab: “Põhjamaade Investeerimispanga president ja tegevjuht André Küüsvek soovitab kriisis mitte makse tõsta.

Et Eesti majandust kasvule suunata, tuleks Küüsveki sõnul keerata fookus selgelt investeeringute stimuleerimisele. Tuleks ka vähendada kasvama kippuvat reguleerimist ja maksukoormuse tõusu languse ajal.”

Kaja Kallase valitsus on paraku nii elektrihinna tugeva tõusu, inflatsiooni, sõjapaanika ja paljude muude teguritega investorid Eestist juba minema peletanud ning siit lahkuvad ka Eesti firmad, kas täielikult või osaliselt.

Peaminister Kaja Kallas on Riigikogu infotunnis pidevalt toonitanud, et tal olevat raha võtta ainult maksutõusudest ning Reformierakonna majanduspoliitika ongi mistahes nende valitsuse puhul põhinenud ainult kärbetel ja maksutõusudel, see aga on majanduse alati allavett lasknud.

Praegune Kaja Kallase valitsus (eriti peaminister KK, kliimaminister Michal ja rahandusminister Võrklaev)  ei ole täiskasvanute kabinet, vaid nagu kamp mänguhoos noori, kes katsetavad kliimavõitluses, majanduses, rahanduses ja mujalgi oma lapselikke ideesid. Või siis neid näpunäiteid, mida annab neile Brüsseli-onu.

Uued Uudised