Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakondlik suhtumine süveneb: mõne libeda päeva pärast polevat mõtet uusi teemasinaid osta

-
19.02.2024
Libedat teed võib Eestis ette tulla vähemalt poole aasta ulatuses. Pilt on illustratiivne.
© UU

Sotsiaalmeedias on vihast kriitikat leidnud uudis, et transpordiamet ei näe põhjust uusi masinaid soetada, kuna libedaid päevi olevat vähe.

ERR vahendab: “Transpordiamet on selle aasta esimese pooleteise kuuga kuulutanud välja kolmel korral riigiteedel ränkadest ilmastikuoludest tingitud tavapärasest erineva teehoolderežiimi. Transpordiameti hinnangul ei ole aga vaid mõne keerulise ilmaga päeva pärast hooldemasinaid mõistlik juurde soetada.”

Selline suhtumine ühtib väga hästi Reformierakonna mõtteviisiga, kes pärast võimulepääsemist lõpetas sisuliselt neljarealiste teede väljaehitamise, sülitades nii meie kõigi liiklusohutusele – võimaldavad ju sellised teed, kus mõlemas suunas on kaks sõidurada, vältida üht ohtlikumat ja ohvriterohkemat manöövrit ehk möödasõitu vastassuunavööndis.

ERR kirjutas tänavu 12. jaanuaril: “25 auto ahelavarii sulges tundideks liiklusele Tallinna ringtee lõigu” ehk “Tallinna ringtee Luige-Kurna lõigul Jüri suunal oli hommikul juhtunud ahelavarii tõttu tee liiklusele peaaegu kella 17-ni suletud. Esialgsetel andmetel sattus järjestikustesse õnnetustesse vähemalt 25 autot ja kannatada sai 11 inimest.”

Postimees kuu aega varem ehk 12. detsembril 2023: “Tallinna ringteel juhtus kuue sõidukiga ahelavarii” ehk “Teisipäeval kella 7.50 ajal juhtus Tallinna ringteel liiklusõnnetus kuue sõiduki vahel. Kaks inimest sai viga ja viidi haiglasse. Liiklus ringteel avati keskpäeval.”

On ilmselge, et sellist asja ei tohiks juhtuda ja midagi peab ette võtma – aga riigiamet leiab, et need olevat üksikjuhtumid, mille pärast ei pea pingutama. Iseasi, kas Kaja Kallas neile selleks raha leiakski.

Inimesed küsivadki sotsiaalmeedias: “Kümned hukkunud ja vigasaanud, ja uusi masinaid pole vajagi?” Viidatakse sellele, et sellised õnnetused juhtusid hommikuse tipptunni ajal ja teedemehed polnud veel libedatõrjet teinud, kõrvaltänavad ja -teed on libedad veel päevi pärast jää tekkimist, sest sinna üldjuhul ei jõuta.

Küsitakse ka seda, et kas transpordiametil on ka kliimahullus pähe löönud ja nad loodavad, et talvesid enam ei tulegi ja kui, siis mõnel üksikul päeval – kuigi tänavune talv on tõelist talve nägu.

Reformierakonna valitsedes on riik üliõhukeseks kulunud: tormide ja lumesaju ajal selgus, et Elektrilevil pole lihtsalt brigaade välja panna. Ilmselt pole seda võimekust ka teemeestel.

Uued Uudised