Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Terve Eesti Koostöökoda kutsub autokolonnis oma õiguste eest sõitma

-
19.02.2024
Rahvas tõstab pead
© UU

24. veebruaril algusega kell 15.00 algab Tallinnas ja Võrus MTÜ Terve Eesti toetusavaldus, kuhu osa võtma on oodatud kõik, kes tunnevad, et on tarvis toetada meid kõiki, keda valitsus ja otsustajad ei kuula, kellega ei arvestata ja kelle õigusi rikutakse.

Tallinnas kogunetakse kella 15ks Ülemiste Keskuse parklasse, kell 15.20 Järve Keskuse parklas, kell 15.50 kogunetakse Toompeal ja kell 16.15  lauluväljakule.

Võrus hakatakse kogunema kella poole kahest Tallinn-Võru mnt ääres suunaga Võru poole, kell kaks alustatakse sõitu Nursi poole. Kell kolm moodustatakse Nursis inimkett. Autod tuleb jätta Nurssi jõudes tee äärde sõidusuunas ja kett moodustatakse teisel pool teed. Kaasa palutakse võtta küünlad, et jätta hiljem inimketti tähistama küünlakett. Umbes kell 15.15 liigutakse Nursi koolimajja, kus pakutakse teed ja lauldakse ühislaule.

Kui kitsa teemaga meeleavaldused koguvad vaid teatud hulga osavõtjaid ja need koos petitsioonidega sisuliselt tasalülitatakse ja naerdakse valitsuse ja riigikogu poolt välja, on praegu võimalus kõik koos tänavatele sõita ja näidata ühtse arvuka hulgana oma rahulolematust valitseva korra vastu.

Mujal Euroopas seisavad inimeste õiguste eest ametiühingud ja teised organisatsioonid, aga Eestis on suuremal osal inimestest tunne, et ollakse üksi. See ei pea nii olema – seisame kõik koos üksteise õiguste eest!

Korraldajad rõhutavad, et nad toetavad kõikide rahumeelsete inimeste ja organisatsioonide õigust meelt avaldada ja enda eest seista ning et tegu pole erakondliku aktsiooniga.

Viimased neli aastat on rahva suhtes rakendatud enneolematut sõnavabaduse summutamist ja see näib olevat poliitikute jaoks mugavalt koroonakriisist edasi kandunud ka teistesse küsimustesse.

Valitsus ja riigikogu ei näi aduvat, et rahvas on nende tööandja, sest pea kõik otsused tehakse rahvalt arvamust ja luba küsimata.

Oluline on mõista, et Toompeal ei tegutse pelgalt mittetoimiv valitsus või riigikogu, vaid kogu süsteem ise on muutunud mittetoimivaks.

Aasta-aastalt on aina selgem, et rahvale on liiga palju valetatud ja vassitud. Ühiskonnas puudub diskussioon meid kõiki puudutavatel teemadel. See peab muutuma!

Ei ole olemas riigi raha – on olemas ettevõtlusest ja töötajatelt laekunud maksuraha ja meil kõigil on õigus kaasa rääkida selle parima kasutamise osas. Riigihaldussüsteemis peab olema põhiseadust järgiv, kodanike ja ettevõtete huvisid kaitsev ja arendav mudel. Kodanikud peavad saama oma riiki usaldada – selleks on hädavajalik kaasata riigi juhtimisse ühiskonna andekaimad inimesed ning taastada riigiametnike ja poliitikute vastutus oma tegevuse eest.

 

Lisainfo: terveeesti.ee