Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseminister Hanno Pevkur saab Ukrainalt teenetemärgi. Kõlab nagu kurb nali…

-
19.02.2024
Mees, kes vastutab Ukraina petmise eest poole miljoni mürsuga.
© UU

Ilmselt on rahvusvaheline diplomaatia nii vahtu täis, et Saulused paistavad Paulustena. Nii on ka “poole-miljoni-mürsu-mehe” Hanno Pevkuriga.

Plaan tarnida Ukrainale miljon mürsku tänavu 20. märtsiks on väidetavalt Eesti algatus, seega ka moraalne vastutus lasub Eestil, aga pool miljonit mürsku jõuab Avdijivka kaotanud Ukrainasse ülejäänud aasta jooksul. Kõlab läbikukkumisena…

BNS vahendab: “Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi annetas kaitseminister Hanno Pevkurile Jaroslav Targa kolmanda klassi ordeni. Pevkur pälvis tunnustuse olulise isikliku panuse eest rahvusvahelise koostöö tugevdamisse, Ukraina riikliku suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamisse ning Ukraina riigi tutvustamisse maailmas.”

Mille eest küll? Sest valitsuse enda ihumeedia ja kaitseministeeriumi koduleht annavad ministri tööst hoopis teise pildi ja see ei ole ilus pilt.

Delfi 20. märtsil 2023: “Eesti kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul on Eesti algatuse eesmärk anda Ukrainale hädavajalikku sõjalist abi nii kiirelt kui võimalik. „Eelkõige on Ukrainal vaja praegu laskemoona ja saime täna selgelt kirja eesmärgi – saata vähemalt 1 miljon 155 mm kaliibrilist mürsku Ukrainale järgmise 12 kuu jooksul,“ selgitas Pevkur.

Kaitseministeeriumi koduleht, postitus 31. jaanuaril 2023: „Saame täna häid uudiseid edastada – täidame lubaduse tarnida Ukrainale miljon mürsku. Olgugi, et need kõik ei jõua märtsiks Ukrainasse, on meil kindlus ja teadmine, et see juhtub ja riigid on oma panused selle eesmärgi täitmise suunas teinud. Kokkuleppe kohaselt on juba jõudnud või jõudmas märtsiks Ukrainasse üle poole miljoni mürsu ning aasta lõpuks veel üle 600 000 mürsu, ehk kokku üle 1,1 miljoni,“ ütles kaitseminister Hanno Pevkur.”

Võtame kokku: “Miljon mürsku Ukrainale” on Eesti riigi ehk peaminister Kaja Kallase ja kaitseminister Hanno Pevkuri algatus, millega lubati Ukrainale tänavu märtsiks miljon mürsku, sellest on kohale jõudnud pisut üle poole miljoni ja Ukraina kaotas just Avdijivka. Igast kohast paistab välja, et Eesti algatusel peteti Ukrainat ligi poole miljoni vajaliku mürsuga ja see mõjus laostavalt Ukrainale ning hästi Venemaale.

Mille eest Jaroslav Targa orden? Loll-Ivani papist auraha on vaja.

Kaja Kallase kunagine kohtumine president Zelenskiga, kui ajakirjanik küsis viimaselt Slava Ukraini skandaali kohta ja too ei teadnud sellest midagi, näitas, et Ukrainat eksitatakse Eesti võimurite poolt omajagu. Nii saigi nüüd ordeni mees, kes pole seda väärt.

Võimuliit aga jätkab sama destruktiivselt.

BNS teatab: “Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200) ütles riigikogu esmaspäevasel istungil saadikute arupärimisele vastates, et Ukraina ülesehitamise teema muutub üha relevantsemaks ning selles töös peab olema oma roll ka Eesti firmadel.”

Ukraina kaotas just segipommitatud Avdijivka ja Eesti kilplased ehitavad juba riiki üles. Keskenduks ehk agressori peatamisele ja leiaks Ukrainale rohkem mürske?

Uued Uudised