Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitprojekt Eesti 200 kukkus valimiskünnise alla

-
21.02.2024
Meem Eesti 200 kohta.
© Internet

Kui miski on kunstlikult loodud, siis pikalt ta püsti ei seisa – nii on ka “karvaseid ja sulelisi” enda ridadesse kogunud poliitprojektiga Eesti 200.

Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti koostöös valmiva iganädalase küsitluse viimaste tulemuste põhjal toetab erakonda Eesti 200 vaid 4,8% küsitletutest. “Toetustabeli teises otsas on Eesti 200 toetust räsimas personaalse riigi idee, mis seob ebamugavalt kokku erakonna tegevuse valitsuses ning erakonna peamiste asutajate ja rahastajate visioonid,” märkis Tartu Ülikooli teadur Martin Mölder. “See tähendab, et kui valimised toimuksid praegu, jääks Eesti 200 Riigikogu ukse taha.”

Eesti 200 kirstunaelaks oli muidugi Johanna-Maria Lehtme ja Slava Ukraini skandaal – too tegelane vedas poliitprojekti võimsalt Riigikogusse, samas kui juba valimiskampaania ajal oli afäär teada, kuid seda varjati. Nüüd tuli hoop tagantjärele.

Kogu Eesti 200 tegevus on skandaalne. Erakonna looja ja praegune haridusminister Kristina “Eestlastele pastlad ja kannel” Kallas käis just Venemaaga tihedalt seotud Araabia Ühendemiraatides tutvustamas mingit “väljatöötamisel olevat suurepärast Eesti kooli mudelit” – ja seda pärast hiljutist õpetajate streiki, mis tõid lisaks palgamurede välja ohtralt teisigi haridussüsteemi kitsaskohti. Üks Kallas dubleerib teist – kodus on tohutult probleeme, aga välismaal käiakse võltssära kogumas.

Eesti 200 ja sotsid said annetusraha ka Oleg Ossinovskilt, kes teeb Ukraina sõja ajal koostööd Vene oligarhi Usmanoviga – kahe partei kassas on seega”vereraha”, nagu ka Vene äritaustaga peaministrer Kaja Kallase puhul.

“Enne läheb Issanda päike looja, kui Eesti 200 paturegister otsa saab” – nii võiks olukorra kokku võtta. Ja tulemuseks on Jeestidvesti populaarsusprotsent 4,8.

Uued Uudised