Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme koalitsioonisaadikutele: “Teil pole vähematki soovi paremat tulemust saavutada”

-
21.02.2024
MART HELME

Valitsuse ettepanekul lükati täna riigikogus tagasi EKRE ettepanek alandada toiduainete käibemaksu viiele protsendile. Enne hääletust sõna võtnud EKRE aseesimees Mart Helme oli kriitiline teiste erakondade saadikute suhtes, et igat Eesti inimest puudutav teema jättis nad külmaks ning mingit sisulist arutelu nende poolt ei toimunud.

Mart Helme: „Mitte ühtegi küsimust koalitsioonisaadikutelt, mitte ühtegi sõnavõttu koalitsioonisaadikutelt. Mitte mingisugust tagasisidet. Lihtsalt tuimalt: pole teil tarvis midagi, me hääletame selle maha, näri heina, Eesti rahvas! See on ju masendav. Ärge tulge rohkem rääkima, et teil on huvi sisulise diskussiooni vastu, et te tahate tööd teha. Ei, te ei taha tööd teha, ei, te ei taha ajusid liigutada, ei, te ei taha otsida lahendust.

Hästi, me tegime ettepaneku 5%. Tehke ettepanek 10%, 12%, 8%. Väitleme, arutame, esitame kalkulatsioone, paneme laua peale, kutsume eksperdid. Miks te ei kutsunud eksperte? Kutsume eksperdid, las nad ütlevad täpselt. Viskate laua peale mingisuguse rahandusministeeriumi holopi arvutuse, et 400 miljonit jääb saamata. See on ju jama täielik.

Teil pole kõige vähematki huvi, kõige vähematki soovi optimaalset, paremat tulemust saavutada.

Midagi ei ole imestada, enamik inimesi siin ei ole ju reaalse eluga kokku puutunud. Mitu puud te olete üldse istutanud oma elus, küsin ma teilt. Mina olen hektarite kaupa istutanud.

Reaalse lahenduse otsimise tahet ei ole, aga poliitiliste süüdistuste loopimine, selle peale ollakse mihklid. Ausalt öeldes, see ei ole parlament, see on mingisugune koputamise koda.”