Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heino Märks Anna Levandi kaitseks: “Jätke treener rahule, tema on nagu šerpa, kes kannab varustust üles mäkke”

-
22.02.2024
Levandiga läks raksu ka Eva-Lotta Kiibus
© Scanpix

Eesti Antidopingu ja Spordieetika sihtasutusele on laekunud avaldused, kus endised õpilased ja lapsevanemad süüdistavad tuntud iluuisutreenerit Anna Levandit vaimses ja füüsilises väärkohtlemises. Eliittreeneri kategooriat omav Levandi tunnistas, et pole treenerina veatu, kuid nimetas suuremat osa süüdistustest laimavateks ja absurdseteks.

„On kurb ja abitu vaadata kuidas toimub ühepoolne tühistamine. Teil pole ei häbi ega südametunnistust,“ kirjutas endine tippkahevõistleja, Anna Levandi abikaasa Allar Levandi sotsiaalmeedias.

„See, kuidas levitatakse puhast laimu inimese kohta, kes on teile andnud 110% ja rohkemgi veel. Kuidas me küll oleme jõudnud sinnamaale, et kurjust on nii palju ja seda ei hoita tagasi. Miks te vaikisite kõik need aastad kui oli teie arvates probleem ja tulete välja alles nüüd. Võtsite kõik, mis sai ja nüüd lööte noa selga.“

Ta lisab, et tipu poole pürgides on ainult üks tee, teha palju tööd. Ja veel – kõikidele treeneritele, et ärge püüdke õpetada lendama neid kellele seda pole antud.

Lahvatanud skandaali kommenteeris ka endine sportlane ning pikaaegne spordikorraldaja Heino Märks EKRE-st: „Lapsevanem tahab, et tema võsuke roniks Mount Everesti otsa. Alguses on kõik ilus, rohelised aasad ja lilled, mingist hetkest läheb vaatepilt süngeks, pole taimi, pole loomi, järsk kalju ja õhupuudus. Väga vähestel on eelduseid üles jõuda läbi meeletu katsumuse, enamus jääb rohelistele aasadele hullama. Need, kes nägid koledat kaljut ja loobusid, hakkavad süüdlast otsima ja loomulikult on selleks šerpa. Minu soovitus on neile, kes hapniku puudusel ajukahjustuse said, jätke palun treener rahule, tema on nagu serpa ja kannab paljude varustust üles mäkke, ilma temata poleks te sinnagi jõudnud, kuhu jõudsite. Olles rohkem kui 25 aastat spordi köögipoolel pliidil podisenud, toetan ma 100% Annat.“