Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Juba üksteist aastat toetame üksteist tõrvikute all

-
22.02.2024
Laadime sisu...

Ka sel aastal tulevad tuhanded Eesti vabariigi sünnipäeva tähistama tõrvikute alla, et teha üheskoos õlg õla kõrval jalutuskäik Tallinna vanalinnas, kuulata kõnesid ja muusikat ning laulda koos isamaalisi laule.

Tõrvikurongkäigu traditsioon Eestis sai alguse 2014. aastal Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteorganisatsiooni Sinine Äratus eestvedamisel. Samalaadsed rongkäigud olid juba varem iseseisvuspäevadel Soomes, Lätis ja Leedus.

Sinine Äratus on neid rongkäike kirjeldanud Eesti iseseisvuse ja vabadusvõitluse auks peetavate rongkäikudena, mille eesmärk on anda märku, et Eestis on endiselt palju inimesi, kellele on tähtsad rahvuslikud aated.

Tõrvikurongkäigul on üles astunud paljud muusikud alates rahvuslaulikust Tõnis Mägist kuni Merit ja Marten Männisteni. Aga ka näiteks kitarrist Brad Jürjens. Seekord on laval tšellist Silvia Ilves.

Iga aastaga on tõrvikurongkäik toonud kokku üha rohkem rahvuslasi Eestist ja meie sõpru kaugemaltki. Osalejate arv on tõusnud mõnest sajast inimesest kuni mitme tuhandeni välja. Iseäranis palju on olnud viimasel ajal noori ja peresid koos lastega. Isegi koroonapiirangud ei suutnud seda traditsiooni murda ning siis tehti tõrvikurongkäik väiksemas formaadis.

Pühalikus tõrvikuvalguses läbi linna sammuv rongkäik on austusavaldus esiisadele, kes on Eesti vabaduse eest võidelnud, verd valanud ja langenud, ja loonud eestlaste rahvusriigi. Niisamuti on tõrvikurongkäik sõnum tänapäeva ja tulevikku: üheskoos oma rahvaga jääme me püsima veel sadadeks ja tuhandeteks aastateks. Tõrvikurongkäik näitab, et rahvuslikud aated on noorte seas endiselt kõrgel. Eesti rahvas julgeb seista iseenda ja Euroopa rahvuste tuleviku eest.

Võimas ja liigutav on see vaatepilt tuledemere all. Kõik on taas oodatud juba laupäeva õhtul kell 19!