Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Peaminister Kaja Kallase aastapäevakõne on Ukraina osas küüniline ja variserlik

-
22.02.2024
“Nüüd räägin ma teile elektrimolekulidest kahe Bangladeshi küla näitel!”
© UU

Peaminister Kaja Kallas pidas neljapäeva õhtul Tartus Eesti Rahva Muuseumis Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud kõne “Meie ja kogu maailma mured saab võtta kokku ühe sõnaga – sõda”, mis on täis loosungeid, samas kui reaalsus on kõvasti teistsugune. Aga raskel aastapäeval peab keegi ikkagi ärplema.

Kaja Kallas ründas praktiliselt kõiki, ühtesid sõjaväsimuse pärast, teisi ükskõiksuses süüdistatuna, kolmandaid oma rahva, mitte ukrainlaste pärast muretsemises, ta seostas oma räigeid maksutõuse murega Ukraina pärast ja nii edasi. Kõik see on puhas demagoogia, arvestades võimuliidu enda tegevust.

Eesti peaministri abikaasal oli pikkade sõjakuude vältel osalus Vene-äris, millest ta taandus alles pärast “vahelejäämist”, Kaja Kallas ise andis abikaasa kaudu laenu ettevõttele, kes tegutses Venemaal; kuigi peaministrile pidanuks igasugune Vene-äri ebaeetiline olema, pole Kaja Kallas isegi mitte tunnistanud, et see oli viga.

Reformierakonna partner Eesti 200 on segatud suure Ukraina petmise skandaali, ent keegi pole seda hukka mõistnud, mingit uurimismenetlust sisuliselt ei toimu, asjaosaline Lehtme on kadunud, nagu ka sõdivale riigile määratud annetusraha. Eesti 200 ja sotsid võtsid samal ajal vastu annetusi Oleg Ossinovskilt, kes vahendab Vene oligarhi Usmanovi ärisid Venemaalt Läände.

Kaja Kallas reklaamis pikalt oma võiduna nn Eesti initsiatiivi “miljon mürsku Ukrainale”, kuid tähtajaks jõudis Ukrainasse vaid pool oodatud kogusest, mis võis mängida olulist rolli Avdijivka kaotamisel. The Times kirjutab samas: “EL-i toetus Ukrainale on olnud heitlik. Mullu lubas EL tarnida Ukrainale 2024. aasta märtsiks miljon suurtükimürsku. Sellest jõuab õigeks ajaks kohale vaid veidi üle poole.” Kaja Kallasel on ka selles vajakajäämises kanda moraalne vastutus.

Kaja Kallase valitsus hoidub kramplikult koju saatmast sõjaväekohuslastest ukraina põgenikke, samas kui Ukraina armee keskmine vanus on 43 aastat ja mehi ei jätku, puudu on nii sõjaaja tagalatöötajatest kui ka maksumaksjatest. Vaevu oli president Zelenski, kes käis maailmas ringi just ukrainlasi sõtta kutsumas, Eestist lahkunud, kui Kaja Kallas ja Lauri Läänemets teatasid, et mingit ukraina meeste kojusaatmist ei tule.

Sellise ränga pagasiga Kaja Kallas hurjutab samas neid inimesi, kes tunnevad muret selle üle, et Eestis käib vene keel juba kõigest üle, et tema põhjalastud majandus teeb inimesed vaeseks ja üha uued maksud tulevad peale. Tegu on äärmiselt variserliku võimupoliitikuga, kes tegelikult ei hooli ukrainlastest põrmugi ning kasutab neid ainult oma populistlikel eesmärkidel ja reitingu tõstmiseks.

Uued Uudised