Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei lammutas ühe suurima La Manche’i inimsmugeldajate võrgustiku – ja need on ise migrandid

-
23.02.2024
Tänane Prantsusmaa Calaisi lähistel – migrandid lesivad rannaliival ja ootavad, millal inimkaubitseja teenust pakub.
© Scanpix

Alljärgnev uudis räägib inimkaubandusest Prantsusmaa ja Suurbritannia vahel, mis on juba isenesest imelik, sest see toimub Euroopa südames. Veel kummalisem on see, et migrante smugeldab migrantide endi võrgustik, kellel on Euroopas selleks kõik vajalik loodud.

Saksa politsei lammutas Prantsusmaa ja Belgia võimude abiga ühe La Manche’i väina suurima inimsmugeldajate võrgustiku, vahistades rahvusvahelises operatsiooni käigus 19 kahtlustatavat, teatas neljapäeval Europol.

“Uurimine keskendus Iraagi-kurdi võrgustikule, mida kahtlustatakse Lähis-Ida ja Ida-Aafrika ebaseaduslike migrantide smugeldamises Prantsusmaalt Ühendkuningriiki, kasutades selleks madala kvaliteediga kummipaate,” seisis Euroopa politseiameti avalduses.

Saksamaal otsis politsei kolmapäeval läbi 19 kodu ja üheksa laoruumi, konfiskeerides 12 kummipaati, 179 päästevesti, 81 ujuvvahendit lastele, 60 pumpa, 11 päramootorit, 10 mootorit, pea 60 elektroonikaseadet, relvi ja sularaha.

Jõugu tegevust hakati uurima 2022. aasta lõpus, et selgitada välja kurdi päritolu Iraagi ja Süüria kodanikest koosneva organisatsiooni struktuur ja tegevus, teatas Haagis asuv Europol.

“Kahtlusalused, kes kõik elavad Saksamaal, korraldasid kummipaatide ostmise, ladustamise ja transpordi, et neid hiljem kasutada migrantide smugeldamiseks Prantsusmaal Calais’ linna lähedal asuvatest randadest Ühendkuningriiki,” teatas Europol.

Peamiselt Hiinas valmistatud madala kvaliteediga paatidega, mis ei ole enam kui 10 inimese jaoks ohutud, veeti sageli kuni 50 inimest.

Kokku on uurijad kogunud selle jõuguga seoses tõendeid vähemalt 55 smugeldamise kohta, teatas Europol, öeldes, et kurjategijad esitasid migrantidele koha eest ohtlikul alusel 1000–3000 euro suuruse arve. (AFP-BNS)