Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Donald Trump leiab, et üha uute süüdistuste esitamise eesmärgiks on takistada teda presidendiks kandideerimast

-
23.02.2024
Donald Trump esineb Nashvilles.
© Scanpix

USA endine president Donald Trump süüdistab riigi justiitsministeeriumi kohtuasjade genereerimises eesmärgiga takistada tema kandideerimist 2024. aasta presidendivalimistel. Trump kutsus Bideni administratsiooni justiitsministeeriumi üles peatama viivitamatult uute ootel olevate süüdistuste esitamine, mis on Trumpi sõnul oma ajastatuse tõttu otsene sekkumine valimistesse.

Trump nimetas justiitsministeeriumi tegevust Truth Social postituses kommunismiks ja süüdistas ministeeriumi tema poliitilise tegevuse takistamises. „See on kommunism ja ohuks demokraatiale,“ kirjutas Trump. „Teie lemmikpresidendi, s.t minu, igasugune poliitiline tagakiusamine peab viivitamatult lõppema. Meil on käimas valimised, võimalik et kõige olulisemad valimised selle riigi ajaloos, ja neil äärmusvasakpoolsetel hullumeelsetel prokuröridel ja kohtunikel ei tohi võimaldada niimoodi tegutseda,“ lisas ta. „Miks ei alustanud nad kolm aastat tagasi??? Sest nad tahavad sekkuda 2024. aasta presidendivalimistesse, vaat miks!“

Trump tsiteeris justiitsministeeriumi koodeksit, täpsemalt jaotist 9-85.500, mis keelab föderaalprokuröridel ja -ametnikel ajastada toiminguid valimiste mõjutamise eesmärgil.

Trumpi üleskutse süüdistuste esitamise peatamiseks järgnes kohtunik Arthur Engoroni hiljutisele otsusele, millega määrati Trumpile 355 miljoni dollari suurune hiigeltrahv ja keelati järgmiseks kolmeks aastaks ettevõtlusega tegelemine New Yorki osariigis.

Trumpi advokaat Chris Kise ütles kohtuotsust kommenteerides, et juhtum tekitab tõsiseid küsimusi riigi õigussüsteemi kohta, kus esitatakse süüdistusi pettuste kohta, mida tegelikult aset leidnud ei ole. Kise’i sõnul plaanitakse kohtuotsus vaidlustada.

Trumpile on esitatud 91 süüdistust neljas kriminaalasjas, mis on seotud nn vaikimisraha maksmisega 2016. aasta presidendivalimiste eel, katsetega vaidlustada 2020. aasta valimistulemusi ja väidetavalt valesti hoiustatud salastatud dokumentidega. Lisaks sellele on esitatud terve hulk tsiviilhagisid seoses Trumpi äridega. Trumpi sõnul on kõikide nende juhtumite puhul tegemist poliitiliselt motiveeritud nõiajahiga.

Allikas: The Epoch Times