Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kuidas illegaalist usbekk Eestisse pääses? Müstika, siseminister ei luba ju selliseid siia…

-
23.02.2024
Siseminister Lauri Läänemets usbekkidest illegaale otsimas.

Uudistes räägitakse siin tabatud kihutavast usbekist, keda siin poleks tohtinud olla, sest siseminister Lauri Läänemets kinnitab, et idapiir peab kindlalt. Kuna võõras mees siiski siia jõudis, kas siis idast, lõunast või põhjast, näitab see, et Eesti ikkagi ei kontrolli oma piire.

“Vene piir on kinni, ei tule sealt Vene piirilt ühtegi inimest üle, kes tulema ei peaks. Ainult Ukraina põgenikke me sealt laseme ja neid tuleb ka ikka väga vähe tänasel hetkel,” rääkis siseminister Lauri Läänemets möödunud kolmapäeval Riigikogus, valitsuse infotunnis.

Läänemetsa alluvad leidsid siiski kellegi, “kes tulema ei peaks”: “Harju maakohus karistas neljapäeval arestiga Usbekistani kodanikku, kes üritas päev varem Tallinnas politsei eest ära sõita ja esitas tabamisel võltsitud juhiloa.

Ida-Harju politseijaoskonna patrull märkas kolmapäeva varahommikul Tallinnas Lasnamäel autot, mille sõidustiil tekitas küsimusi. Peatumismärguannet eiranud juht üritas politsei eest ära, kihutades üle 100 kilomeetri tunnis. Appi tulnud patrullide abil õnnestus politseil auto peatada.

Autot juhtinud 29-aastane Usbekistani kodanik esitas politseile võltsitud juhiloa. Lisaks selgus, et ta viibis Eestis ebaseaduslikult.

Harju maakohus karistas neljapäeval meest peatumismärguande eiramise ja juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest 23-päevase arestiga. Pärast arestipäevade ärakandmist tuleb Usbekistani kodanikul Eestist lahkuda ja tal on keelatud viie aasta jooksul Schengeni alale siseneda.”

Kuidas see usbekk siseministri valvsa silma alt mööda pääses, ei oska keegi öelda.

Uued Uudised