Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepöörde vastu protesteerivad põllumehed sõitsid Pariisi “Macronile külla”

-
23.02.2024
Põllumehed Pariisis.

Prantsuse põllumehed sõitsid reedel traktoritega Pariisi, et avaldada survet president Emmanuel Macronile, kes on lubanud kohtuda nendega põllumajandusnäitusel ja nende kaebused ära kuulata.

Põllumehed on seadnud laupäeval algava Salon de l’Agriculture tähtajaks, mil nad ootavad valitsuselt kirjalikku kinnitust oma nõudmiste täitmise kohta. Vastasel juhul ähvardavad nad proteste jätkata.

Põllumehed kurdavad koormavate keskkonnareeglite ja väljaspoolt Euroopa Liitu tuleva odava impordi pärast, kui nõuavad ka madala sissetuleku probleemi lahendamist.

Peaminister Gabriel Attal ei suutnud neid kolmapäeval teatavaks tehtud meetmetega veenda ja nüüd on kõigi põllumeeste pilgud Macronil, kes teeb Prantsuse presidendidele tavaks saanud külaskäigu Salon de l’Agriculture’ile laupäeval.

Macron lubas neljapäeval sektori tuleviku kujundamiseks debatti kõigi põllumajandusmaailma osalistega.

Attak andis kolmapäeval lubaduse tõsta põllumajanduse staatust ja tutvustas eelnõu põllumeeste hädade leevendamiseks. Põllumehed jätkasid aga maanteede blokeerimist, põletasid rehve ja piirasid ostukeskusi.

Ühe politseiallika sõnul on võimude mõnes riigi piirkonnas raskusi põllumeeste liikumise kontrollimisega.

Reedel sisenes ühes kolonnis Pariisi 30 tarktorit, kes võtsid suuna Invaliidide kiriku poole, mis jääb parlamendist kiviviske kaugusele ja kust üle Seine’i jõe asub Élysée presidendipalee.

Pealinna peaks reedel jõudma teinegi traktorikolonn. (AFP-BNS)