Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eesti 106 – isegi toitu säästame eurodirektiivi alusel

-
24.02.2024
Nii me olemegi oma suveräänsusest loobumas…

Täna tähistab Eesti oma 106 iseseisvuspäeva, aga suveräänsusest on ainult riismed järel, kui Riigikogu ülemkoda, Euroopa Liidu asjade komisjon, püüab toitu kokku hoida eurokäsu peale ja kliimapaanika korras.

BNS vahendab: “Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon kinnitas reedesel istungil Eesti seisukohad jäätmete raamdirektiivi ülevaatamise kohta, märkides, et toitu on vaja senisest palju enam päästa.

Euroopa Liidu asjade komisjon kinnitas tänasel istungil kooskõlas keskkonna- ja majanduskomisjoni arvamusega valitsuse esitatud seisukohad Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi kohta, millega muudetakse jäätmeid käsitlevat direktiivi.

Algatuse eesmärk on vähendada tekstiili- ja toidujäätmeid, kasutada loodusvarasid kestlikumalt ja vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid.

Euroopa Liidus visatakse aastas ära ligi 59 miljonit tonni toitu, mis on 131 kilogrammi elaniku kohta ja koguväärtusega 132 miljardit eurot. Eestis visatakse aastas ära 230 000 kilogrammi söögikõlblikku toitu, mis tähendab, et iga tund läheb raisku üks prügiautotäis toitu.

Euroopa Liidu asjade komisjon kinnitas direktiivi osas Eesti seisukohad, mille järgi tuleks kaubandus- ja toitlustussektorile ning kodumajapidamistele seada eraldi toidujäätmete vähendamise sihtmäärad, mis kumulatiivselt vähendaksid toidujäätmete teket 2030. aastaks 30 protsenti.”

Oleme 32 aastat taasiseseisvad, igal aastal viskame minema suure koguse toitu, aga nüüd tuli Brüsseli käsulaud ja me hüppame.

Mis on küll “rippumatust Eestist” saanud?

Uued Uudised