Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme tõrvikurongkäigul: “Kuni meis püsib soov olla eestlased ning kuni me hoiame ühte ja toetame üksteist, on meil lootust!”

-
25.02.2024
Martin Helme tõrvikuringkäigul 2024

“Just see, mis on meid toonud siia, viib meid ka edasi. See on rahvustunne. Veendumus, et Eesti maa on eesti rahva oma, et meie oleme selle maa peremehed ja et see riik kuulub meile,” ütles Martin Helme oma kõnes täna õhtul Vabaduse väljakul tõrvikurongkäigul.

Martin Helme kõne täismahus

Ilusat pidupäeva! Eesti riik saab täna 106. aastaseks.

Eesti rahvas on sama vana kui maailm. Oleme oma rahva ajaloos näinud häid ja halbu aegu, aga oleme kestnud. Oleme vastu pidanud!

Küllap saab igaüks kõhunahaga aru, et praegu seisame silmitsi raskete aegadega. See hirmutab. Lisaks sellele, meid hirmutatakse, meelega! Sest hirm on halb nõuandja. Hirmunud inimene on kergesti juhitav.

Ärme lase end hirmutada! Ärme lase endaga manipuleerida. Aga ärme peida ka pead liiva alla, ärme põgene reaalsuse eest ilusate valede petliku maailma. Sest siis oleme me veelgi kaitsetumad.

Ei! Pole vaja karta. Pole vaja valetada. Vaja on kaine peaga ja ausa meelega hinnata ohtusid, kaardistada karisid ja panna paika plaan.

Plaan, mis viib meid paremasse homsesse, kindlamasse tulevikku! Just see, mis on meid toonud siia, viib meid ka edasi.

See on rahvustunne. Veendumus, et Eesti maa on eesti rahva oma, et meie oleme selle maa peremehed ja et see riik kuulub meile!

See on ühte hoidmine. Rahvus on ju nagu suur pere. Jah, vahel öeldakse üksteisele halvasti, ollakse vihased, aga raskuste tulles hoitakse ikkagi kokku. Sest meil kedagi teist peale teineteise ei ole!

See on usk paremasse homsesse. Unustame ära allaheitliku lause „saame hakkama“. Parem kordame eesti jonniga: kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!

Parem kordame südikalt: minu lastel ja lastelastel peab olema Eestis parem elada, kui mul ja ma olen valmis selle nimel pingutama!

Kuni meis püsib soov olla eestlased, ehitada Eesti rahvusriiki nii, et me kestaks sama kaua kui maailm, on meil lootust!

Kuni me hoiame ühte ja toetame üksteist, on meil lootust!

Kuni me oleme valmis pingutama nii, et silmapiiriks ei ole mitte homne päev, vaid ülehomne põlvkond, on meil alati lootust, lootust ka paremale homsele!

Meie usume Eestisse! Eesti eest!