Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nursipalu laskeala laiendamise vastu olijad moodustasid autokolonni ja inimketi, talumehed tõid traktorid teede äärde

-
26.02.2024
Need inimesed on ärevil, aga mitte kurjad. Protestijad Nursipalu teel.
© Andres Treial, Facebook

Tallinnas ja Võrus kogunesid Nursipalu polügoonilaienduse vastased vabariigi aastapäeval ühiseks toetusavalduseks, mille käigus moodustati autokolonn ja inimkett.

Toetusavalduse aluseks oli see, et rahva suhtes on viimasel neljal aastal rakendatud enneolematut sõnavabaduse summutamist ning see näib olevat poliitikute jaoks mugavalt koroonakriisist edasi kandunud ka teistesse küsimustesse. Korraldajate sõnul ei adu ei valitsus ega Riigikogu seda, et rahvas on nende tööandja ja peaaegu kõik otsused tehakse rahvalt arvamust ning luba küsimata.

Kella 13.30 ajal kogunes Tallinna-Võru maanteele autokolonn, mis ohutulede vilkudes ja sõidukite külge kinnitatud sini-must-valgete lippude lehvides sõitis läbi kesklinna Nursi poole, vahendab Võrumaa Teataja. Tänavu oli osavõtjate arv suurem kui möödunud korral ning Nursi asulasse jõudes väljuti autodest ja ühendati hetkeks käed, et moodustada inimkett. Teepervele moodustati kett ka küünaldest. Kohale oli tulnud rahvast üle Eesti ja ka Soomest. (BNS)

Lõuna-Eesti Postimees kirjutab ka teisest aktsioonist: “Võrumaal Viitka külas oli Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteekraavi taha üles rivistatud kümme traktorit, millel lehvivad sinimustvalged lipud, aga ka iroonilised loosungid valitsuse aadressil. Traktoririvi kesksel kohal on üks Belarus, mille sõnnikukoormaga järelkärule maalitud loosungil oli kirjas “Lugege mu huultelt”.