Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oht Saksamaa demokraatiale: Antifad toetav vasakminister Nancy Faeser üritab keelustada „paremäärmuslasi“

-
26.02.2024
Vasakäärmuslasest siseminister Nancy Faeser tahab keelustada “paremäärmusluse”.
© Scanpix

Saksamaa siseminister Nancy Faeser teatas hiljuti, et otsib võimalusi keelustada nn paremäärmuslike organisatsioonide – mille all peetakse peamiselt silmas opositsiooniparteid Alternatiiv Saksamaale (AfD) – ja teiste selliste organisatsioonide kogunemised, mis on ohuks vasakliberaalsele korrale. Tegemist on osaga plaanist vaigistada poliitiline opositsioon.

Portaal Apollo News avalikustas Faeseri eestvedamisel koostatud kava, mille eesmärk on võidelda „paremäärmuslusega“. Üheks meetmeks on nimetatud kogunemiskeeld. Keeldude kohaldamisega hakkaks tegelema siseministeeriumile alluv föderaalne sisejulgeolekuamet (BfV) ja uute meetmete kehtestamisel oleks BfV-l võimalik lihtsamalt teavitada kohalikke omavalitsusi nn murettekitavate paremäärmuslaste tegutsemisest. See omakorda survestaks kohalikke omavalitsusi tagama BfV-le juurdepääs ürituste toimumiskohtadele.

„Sisejulgeolekuameti tähelepanu keskmes on edaspidi intensiivne ja järjepidev teabe kogumine ja täpsustamine paremäärmusliku tegevuse kohta,” kirjutas ministeerium oma vastuses. Samas jäi täpsustamata, kuidas kavatsetakse teatud ürituste toimumine keelustada ja väideti, et restoraniomanikele ei kehtestata kohustust teatada võimalikest „paremäärmuslaste“ üritustest.

AfD-d esindav europarlamendisaadik Joachim Kuhs arvas siiski, et Faeseri meetmeid ei suudeta ametnike poolt rakendama hakata. „Selline nõue võidakse ju kehtestada, aga mitte seda ellu viia. Sarnaste meetmete vastu esitatud kohtukaebuste osas on AfD-d siiani alati saatnud edu,“ ütles Kuhs.

Paar nädalat varem avalikustas sotsiaaldemokraadist siseminister Nancy Faeser, kes on avaldanud artikleid vasakäärmusliku Antifa ajakirjas, nn demokraatia edendamise eelnõu, eesmärgiga anda tugevalt politiseeritud BfV-le laiemad volitused, seda n-ö paremäärmusluse vastu võitlemise sildi all.

Faeseri demokraatia edendamise eelnõu on saanud terava kriitika osaliseks isegi Saksamaa vasakkoalitsiooni liikmete hulgas. Bundestagi asepresident Wolfgang Kubicki nimetas lausa eelnõud ennast ohuks demokraatiale. „Peame endalt küsima, mis on meie põhiseaduslikule korrale ohtlikum, kas need, kes tegutsevad lubatud piiride raames või need, kes tahavad lubatud raame oma suva järgi kitsendada,“ kommenteeris Kubicki.

Allikad: Apollo News, The European Conservative