Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase pereäri jälgedes käinud Eesti firma pandi Vene sõjamasina toetamise eest sanktsioonide alla

-
26.02.2024
Eesti firmad üritavad peaministri eeskujul ikkagi Vene-äri teha. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Järgnev uudis näitab, et riigis, kus peaministri abikaasa ajab Vene-äri ning kaks võimuparteid saavad annetustena Vene raha, üritavad teisedki “ärimehed” Kremli-vastastest sanktsioonidest mööda hiilida. Seejuures ei tulnud paljastused mitte Eesti ametiasutustelt, vaid USA-st. Kui jälgida asjaosaliste selgitusi ning nende skeeme, siis kõik on väga sarnane Kallase-Halliku pereäriga.

Reedel avaldatud USA värskest sanktsioonide nimekirjast leiab Eesti ettevõtte Gold Solution OÜ, keda süüdistakse Vene sõjamasina toetamises, kirjutab Postimees.

USA rahandusministeeriumi välisvarade kontrolli büroo (OFAC) määras eelmisel nädalal Venemaa-vastaste sanktsioonide nimekirja veel ligi 300 isikut ning USA kaubandusministeerium lisas omalt poolt nimistusse enam kui 90 ettevõtet.

Serbia, Araabia Ühendemiraatide, Hiina, Kõrgõzstani, Liechtenstein ja Soome ettevõtete kõrval leiab USA rahandusministeeriumi kodulehel avaldatud teatest ka Eesti ettevõtte  Gold Solution OÜ.

USA ametkonna teatel on Gold Solution transportinud Euroopa päritolu tööpinke ja varuosi nii Venemaa ettevõttele Pumori Northwest kui ka teistele metallitöötlemismasinate müüjatele, kes kõik toetavad Venemaa sõjamasinat.

“Gold Solution määrati sanktsioonide paketti selle eest, et on Pumori Northwesti materiaalselt abistanud, sponsoreerinud või pakkunud rahalist, materiaalset või tehnoloogilist tuge või kaupu või teenuseid,” seisab USA rahandusministeeriumi teates.

Äriregistri andmetel on Gold Solution OÜ 2008. aastal asutatud veonduse ja laondusega tegelev ettevõte. Firma on registreeritud Lasnamäele Mahtra tänavale ning selle omanikud ning juhatuse liikmed on Jelena Jakimcuk ja Ilja Jakimcuks.

Gold Solutioni kahtlasest tegevusest kirjutas tänavuse aasta alguses ka Delovõje Vedomosti (DV). “Me lihtsalt veame kaupu punktist A punkti B,” selgitas Jelena Jakimcuk DV-le.

Sanktsioonide alla sattunud Gold Solution teenis 2022. aastal 1,97 miljoni euro suuruse müügikäibe juures 205 915 eurot kasumit.”

Nagu Gold Solutioni puhul, oli ka Kallase pereäri kaude Venemaaga seotud ning nemadki väitsid, et veavad vaid kaupu punktist A punkti B. (BNS-UU)