Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ei ole enam isegi mitte naljakas: karmi talve Mongoolias olevat põhjustanud kliimamuutused

-
26.02.2024
Maa ülekuumenemise käes kannatavad mongolid.
© Scanpix

Kliimahüsteerikud on lausa idioodistunud: olgu külm või kuum, põud või paduvihm, tuul või tuulevaikus, kõik olevat inimtekkeline kliimamuutus.

Kes on lugenud päris mitmeid lugusid Mongoolia riigi väljakujunemisest, sealhulgas Tšingis-khaani elulugu, see mäletab, et mandri sees asuval kontinentaalse kliimaga maal ongi külmad talved ja palavad suved ning mongolite suureks õnnetuseks peeti läbi aegade talvist kiilasjääd ja paksu lund. See on olnud kogu aeg karjakasvatajate nuhtluseks.

Eriti jaburaks läheb asi siis, kui üldise jutu taustal kliimasoojenemisest ja lausa Maa ülekuumenemisest, pannakse selle süüks ka karmid talved.

Nüüdki vahendab BNS: “Mongoolias on sel talvel erakordse pakase ja lumesadude tõttu hukkunud üle kahe miljoni karilooma, ütles esmaspäeval valitsusametnik.

Mongoolias on karmid talved tavalised, mõnes piirkonnas võib temperatuur langeda detsembrist märtsini 50 miinuskraadini. Kuid tänavune talv on olnud pakase ja tugevate lumesadudega erakordne, märkis ÜRO hiljutises raportis.

Talve jooksul on nälja ja kurnatuse tõttu surnud 2,1 miljonit karilooma, ütles põllumajandusministeeriumi ametnik Gantulga Batsaikhan. Ametliku statistika kohaselt oli Mongoolias 2023. aasta lõpus 64,7 miljonit veist, hobust, kitse ja lammast.

ÜRO hinnangul on äärmuslike ilmastikuolude põhjus kliimamuutus.”

Praeguste kliimamuutuste põhjuseks peetakse Maa kiiret soojenemist, aga kui kuskil on väga külm, peavad hüsteerikud ja pseudoteadlased seda ikka soojenemise märgiks.

ÜRO võiks kirja panna, et igapäevane ilm, olenemata sellest, milline ta on, on põhjustatud inimtekkelisest kliimasoojenemisest ning vajab kiiresti eripäästmist. Ääretult jabur on see agenda igatahes.

Uued Uudised