Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase ja Hanno Pevkuri “Eesti initsiatiiv” kõrbeb: Ukraina jäi suuremast osast lubatud mürskudest ilma

-
26.02.2024
Kogu võimukamp on Ukrainat igati alt vedanud, läbi erinevate skandaalide kuni tühjade lubadusteni.
© UU

Eesti oli väidetavalt algatuse “Miljon mürsku Ukrainale” eestvedaja ning peaminister Kaja Kallas ja kaitseminister Hanno Pevkur on sellega ka tegelenud, kuid mida pole, on mürsud Ukrainale.

KIIEV, 26. veebruar, AFP-Interfax-BNS – Ukraina on saanud praeguseks kätte vaid 30 protsenti Euroopa Liidu lubatud miljonist suurtükimürsust, ütles president Volodõmõr Zelenskõi esmaspäeval.

Pärast kaht aastat täiemahulist sõjategevust võitluses Venemaaga ning sisekemplust liitlasriikide poliitmaastikul on Kiievil teravaim puudus laskemoonast, mida läheb vaja eeskätt rindejoonte kaitsmiseks.

“Miljonist mürsust, mida Euroopa Liit meile lubas, ei tulnud isegi 50 protsenti, vaid 30 protsenti, kahjuks,” ütles Zelenskõi Kiievis ühispressikonverentsil Bulgaaria peaministri Nikolai Denkoviga.

EL lubas miljonit mürsku eelmisel aastal, ent möönis jaanuaris, et suudaks esialgselt lubatust vaid pool edastada märtsiks.

Ukraina kutsus veebruaris EL-i astuma koheseid samme tarnete kiirendamiseks, kasutades selleks vajadusel regulatsioonide leevendamist ja kaitsefirmadega kokkulepete allkirjastamist.

Sestsaadik on Kiievi väeüksustel tulnud taanduda idaosa rindelinnast Avdijivkast, mis oli Moskva okupatsiooniväe jaoks esimene suurem maa-alaline võit enam kui aasta jooksul.

Loo tausta leiab siit: Kuidas läbikukkumisi positiivsete uudiste taha varjatakse ehk pool miljonit mürsku Ukrainale ja Kaja Kallase ennastupitav initsiatiiv pettis Ukrainat poole miljoni mürsuga – ja Venemaa on sõjas initsiatiivi haaramas