Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Kaja Kallas ei pruugigi sihilikult valetada ja „lugege mu huultelt“ võis olla sümptom

-
27.02.2024

Viimase meditsiini alal töötavate teadlaste avastuse valguses näivad paljud süüdistused Eesti peaministri Kaja Kallase aadressil nüüd kohatud.

Kõik need „elektrimolekulid“, valuline nähvamine vastuseks küsimustele, ettepanek „lugege mu huultelt“ ja Kaja Kallasele inkrimineeritavad rohked valed võivad olla tingitud vägagi mõjuvatest ja inimesest mitteolenevatest põhjustest, mille valguses näivad peaministrile tehtavad etteheited vähemalt ebaõiglastena. Sest valitsusjuhil võisid tõesti minna meelest õiged terminid, faktid, valimiseelsed lubadused ja ka Venemaaga aetav pereäri. Nii et kui ta ütles ajakirjanikele, et ei tea midagi oma elukaaslase tehingutest ja tegevusest, sest ta on peaminister, ei pruukinud ta sihilikult hämada. Need võisid olla ka mäluaugud.

Asi nimelt selles, et Kaja Kallas on põdenud Covid-19 pikalt ja mitu korda. Postimees vahendas 05. jaanuaril 2023. aastal:

„Peaminister Kaja Kallas (RE) teatas sotsiaalmeedias, et viirushaiguste perioodil ei ole ka tema sellest pääsenud ning jäi haigeks… Eelmise aasta 10. augustil nakatus Kallas koroonaviirusega. Siis kirjutas ta: «Hommik algas positiivselt – paraku Covid-positiivselt. Paljud panid tähele, et esmaspäeval polnud mul häält, kuid panin selle konditsioneerist tingitud külmetuse arvele, sest Covidi kiirtestid nii esmaspäeval kui ka teisipäeval olid negatiivsed. Esmaspäeva õhtuks tõusis aga kõrge palavik. Täna näitas test Covidit,» kirjutas Kallas augustis. Siis sai ta ka perearstilt juhise püsida kodus, kuni sümptomite möödumisest on vähemalt 48 tundi. 2021. aasta märtsis andis Kallas positiivse koroonaproovi ning oli haiguse tõttu veidi enam kui nädala koduses isolatsioonis.“

Delfi teavitas järjekordsest Kaja Kallase haigestumisest covidisse 17. detsembril 2023. aastal: „Kaja Kallas haigestus koroonasse. Poola ja Balti peaministrite visiit Tallinna jääb ära“.

Kui ma eksin, siis parandagu mind BLM-i matemaatikud, aga ülaltoodust võib välja lugeda 4 haigestumistjuhtu.

Ja nüüd siis värske artikkel teadusajakirjas Nature: Briti teadlased tegid kindlaks, et Covidit pikalt põdenutel on kahjustatud aju.

Uuringuid teostas Liverpooli ülikooli nakkusneuroloogia labor. Koroonaviirusliku infektsiooni põdenutel patsientidel avastati ajukahjustuste uued tundemärgid. Märgitakse, et töö käigus oli korduvalt teostatud rasket või keskmist covidi vormi põdenud inimeste vereanalüüs, kuna patsiendid kaebasid neuroloogiliste sümptomite, sealhulgas „aju udu“ üle. Verd võeti pärast ravi saamist ja ka kuue ja enam nädala möödudes.

Selgus, et peaaju kahjustuse markerid olid veres ka mitme nädala möödumisel tervenemise päevast. „See osutab võimalusele, et aju enda sees jätkub põletik ja tekkivad kahjustused, mis ei ole tuvastatavad tavaliste analüüside abil,“ märgib Liverpooli nakkusneurobioloogia labori juhataja Benedict Michael. Teadlane koos kolleegidega arvab, et sellised reaktsioonid võivad olla tingitud immunsüsteemi anomaalsest vastusest. Sealt ka asju segamini paiskav „aju udu“.

Nii et saagem aru EV peaministri võimalikust olukorrast ja olgem tema suhtes mõistvad.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Ukraina jälle kutsub riigist pagenud mehi naasma kaitsma oma kodu