Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas tahab Eestit sõtta kiskuda. See on hoolimatu ja vastutustundetu oma rahva suhtes

-
27.02.2024
Kallas ja Macron Pariisis
© Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas esmaspäeval Pariisis peetud kohtumisel, et lääne maavägede saatmine Venemaa sissetungi vastu võitlema ei tohiks olla välistatud.

Kuigi liitlased pole nõus selle blufiga kaasa minema ja ka alliansi peasekretär Jens Stoltenberg kinnitas täna, et NATO-l ei ole kavas Ukrainasse maavägesid saata, oli end sõjaprintsessiks pidav Eesti peaminister Kaja Kallas õhinal nõus Macroni mõttega kohe kaasa jooksma. “Mõtleme kastist välja, et mis on see, mis tooks pöörde. Igal juhul peab kõigile lahendustele mõtlema,“ sõnas Kallas Eesti Päevalehele.

“Ausalt öeldes on selline jutt lihtsalt skandaalne ja täiesti talumatu. Mis õigusega Kallas üldse sellise asjaga spekuleerib,” kommenteeris riigikogu EKRE fraktsiooni liige Varro Vooglaid. “Kes on talle andnud volituse Eesti Venemaaga vahetusse sõjalisse konflikti viimise teemal üldse midagi rääkida?” küsib Vooglaid,” lisades, et võimatu on näha üht ainsatki sisulist põhjust, miks peaks isegi kaaluma seda, et Eesti läheks Ukraina pärast Venemaaga sõtta.

“Meil ei ole selleks ei moraalset ega ka juriidilist kohustust, sest see sõda ei ole meie sõda. Ainult poliitikud, kes reaalselt oma rahvast ja riigist, meie inimeste elust ja saatusest ei hooli, võivad niisuguste asjadega avalikult spekuleerida. On sügavalt vastutustundetu teostada oma isiklikke poliitilisi ambitsioone oma rahva ja riigi eksistentsiaalsete huvide arvelt. Just sellega Kallas paraku tegeleb ja just selle eest antakse talle peagi jälle kimp uusi medaleid…” kirjutas Vooglaid.

EKRE esimees Martin Helme on kommenteerinud, et ainuüksi arutelud selle üle, et me võiks riigina saata mehi Ukrainasse Venemaaga sõdima, töötavad intensiivselt vastupidises suunas. “Iga südametunnistuse ja terve mõistusega inimese eesmärk peaks olema töötada palehigis selle nimel, et sõda meile ei tuleks,” lausus Helme, ““Meie” valitsus pakub varjupaika 10 000 ukraina väejooksikule, ega tee midagi selleks, et saata nad oma kodumaad kaitsma, aga arutab tõsise näoga, kas saata sinna eesti poisse. Kui hullunud ja oma rahvast vihkav peab olema?!”

Macroni avalduse peale on Kreml reageerinud hoiatusega, et sel juhul on NATO otsene konflikt Venemaaga vältimatu.