Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakondlikus Eestis sumbub kõik kahtlane, nüüd ka Swedbanki rahapesu

-
29.02.2024
Jürgen Ligi teod rahapesuaegadest on siiani varjul.
© Erki Evestus

Kümme miljonit dollarit, VEB Fond, kilekotirahad, Skandinaavia pankade rahapesu Venemaalt läbi Eesti – kõik sumbub, hajub, kaob vaiba alla… kas ehk sellepärast, et mängus on tavaliselt ka Reformierakond, kes on kaporatuuriga sinasõbrad?

BNS vahendab: ” Prokuratuur lõpetas Swedbanki suhtes rahapesu kahtlusega alustatud kriminaalmenetluse, kuna ei olnud piisavalt infot kuriteo tõestamiseks.” Miks ei pane imestama…

“Kriminaalasi puudutas perioodi aastatel 2011-2016.” Kes oli siis võimul?

Peaprokurör Andres Parmase sõnul oleks asja edasiseks uurimiseks tulnud pöörduda Venemaale, kuid pärast Ukraina sõda pole Eesti prokuratuuril enam Venemaaga õigusalast koostööd. “Oleme täna olukorras, kus me oleme tõenditega tuvastanud  Eestis toimunud rahapesule viitava tegevuse ja rikkumised Swedbankis, kuid meil ei ole piisavalt infot, et pidada eelkuriteo toimumist tõendatuks,” nentis peaprokurör. Nii ei ole aga võimalik süüdistust rahapesus esitada.

Väga mugav. Aastaid ei saanud uurimisega ühele poole ja nüüd aitas Venemaa agressioon põhjendusi leida.

Rahandusminister aastatel 4. juuni 2009 – 3. november 2014 oli Jürgen Ligi, keda kutsutakse ka rahapesuministriks, kes ei kuulnud ega näinud rahapesust midagi.

Uued Uudised