Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pilt, mis kõneleb paljustki

-
01.03.2024
Sõbrad hoos

EKRE fraktsiooni kuuluv poliitik Varro Vooglaid juhtis sotsiaalmeedias tähelepanu tõigale, kus vabariigi sünnipäeva järelpeol pidutsesid laval üheskoos mõminaräppar nubluga nii riigi peaprokurör Parmas, kes tunnistas äsja saamatust Swedbanki rahapesu uurimises, kui ka Eesti 200 esimees Margus Tsahkna, riigikogu õiguskomisjoni esimees Eduard Odinets (SDE), Euroopa parlamendi liige Sven Mikser (SDE), Sotsiaaldemokraatide esimees, siseminister Lauri Läänemets, Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige ja riigikokku kuuluv Priit Lomp ning Eesti 200 endine esimees ja praegune riigikogu esimees Lauri Hussar.

„Siin on pilt, mis räägib jäämäe väga väikese veepealse osana meie poliitilise süsteemi reaalsuse kohta päris palju,“ kirjutas Vooglaid, viidates sellele, et peaprokurör on ümbritsetud sotside ja Eesti 200 tippudega. „Kogu võimude lahususe põhimõte on Eestis paljuski üks suur illusioon – nagu ka demokraatia, parlamentarismi, õigusriigi ja riikliku iseseisvuse põhimõtted. Selle vahel, kuidas asju avalikkusele esitletakse ja kuidas need päriselt on, laiutab hiiglaslik kuristik.“

Ta lisas, et frakkides ja tumedates ülikondades ahviasendis poseerimine ja samal ajal kätega sarvikumärkide tegemine on eraldi teema.

Selle peale küsis seltskonnameedia kommentaari ka nublult, kes ütles, et poliitikast seltskonnas ei räägitud, hoomamata, et asi pole üldse selles.