Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lehtme skandaali tagajärg: eestlaste annetused Ukrainale on kokku kuivanud

-
01.03.2024
Johanna-Maria Lehtme
© UU

„Tänu“ Johanna-Maria Lehtmele on inimeste usaldus Ukraina abiorganisatsioonide vastu kadunud ning läinud aasta kevadest kuivasid annetused kokku.

Tulemustest nähtub, et ilmselge langus sugenes möödunud kevadel. Kui 2023. aasta esimeses kvartalis suudeti justkui esimese sõja-aasta tulemustega sammu pidada, siis pärast mullust märtsi toimus kukkumine, millest taastuda pole suudetud.

Languse põhjusi pole vaja kaugelt otsida, just siis lahvatas ühiskonda vapustanud skandaal, mille uurimine pole paraku tänaseni kuhugi jõudnud. Jutt on muidugi sellest, kuidas MTÜ Slava Ukraini endine juht Johanna-Maria Lehtme (endine EEsti 200) ja Lvivi abilinnapea annetusi väärkasutasid, misjärel lõi rahva usaldus heategevuslike annetuste otstarbeka kasutamise vastu vankuma. Mööda ei saa vaadata ka oktoobris Henri Laupmaa kohta avaldatud uudisest. Tema rahva raha käitlemise viis ajas taas eestimaalastel kulmu kortsu ja paiskas õhku kahtlusenoote.

„Kindlasti on meid mõjutanud eelmise juhatuse liikme tegevuse ümber lahvatanud skandaal. Samas tuleb arvestada, et Ukraina sõda on juba vana, uued kriisid tulevad peale. Ka välismaised Ukrainat ja Ukraina sõjaväge aitavad organisatsioonid on kinnitanud, et ajas on annetuste mahud märkimisväärselt vähenenud,“ märkis MTÜ-d Slava Ukraini mullu juulist juhtima hakanud Anu Viltrop Delfile.

 

Loe siit:

https://epl.delfi.ee/artikkel/120273858/graafikud-eestlaste-annetused-ukrainale-vahenesid-mullu-kevadel-margatavalt-oodatud-pohjuste-korvalt-leiab-teisigi