Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui majandus on põhjas ja rahandusministri populaarsus ülimadal, ei ole tema ministeeriumi analüüsid usaldatav allikas

-
01.03.2024
Mart Võrklaeva lammutustöö on lausa meemide teemaks.
© Internet

Eesti majandusnäitajad üha halvenevad, võimuparteide ja kogu valitsuse reiting on madal, rahandusminister Mart Võrklaeva usaldab viimase uuringu järgi ainult 10 protsenti küsitletutest – sellisel pinnal ei saa rahandusministeeriumi analüüs kuidagi usaldatav olla.

BNS vahendab: “Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna makromajanduse talituse juhataja Erki Lõhmuste leiab, et kuigi mullu neljandas kvartalis statistiline majanduslangus jätkus, võib languse põhi siiski juba läbi olla.”

Eesti võimupoliitikas ei võta keegi enam vastutust, mureküsimustes valetatakse ohtralt, huvigruppidest sõidetakse üle, läbikukkumisi üritatakse varjata või ilustada jne – pole mingit alust arvata, et valeliku Reformierakonna juhitava ministeeriumi ametnikud majandusolukorrast adekvaatset pilti annaksid. Pigem on nad saanud käsu positiivseid uudiseid toota. Nii nagu tegi Eesti 200 minister Tiit Riisalo, kes teatas “täitsa lambist”, et nende käes aastaks 2030 majandus õitseb.

Sotsiaalmeedias aasitakse, et kas Mart Võrklaev on siis põhjas ära käinud, et teab, kui madalal majandus on. Eestil pole veel sedavõrd lapsikut rahandusministrit olnud.

Ainuüksi reedese päeva jooksul tulid BNS-i uudised, mis mingisugust optimismi ei tekita: “Eelmisel aastal langes majandus kolm protsenti”, “SEB uuring: pea poolte Eesti elanike rahaline olukord on halvenenud”, “Citadele pank alandas Eesti 2024. aasta SKP kasvuprognoosi” ja “Eurostat: Eesti inflatsioon oli veebruaris ikka üks euroala kiiremaid.”

Rahandusministeeriumi analüüse võib uskuma hakata siis, kui Martin Helme seal tagasi on ja on saanud pisutki korda luua.

Uued Uudised