Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Viljandi vallavolikogu EKRE fraktsioon umbusaldab abivallavanemat

-
02.03.2024
EKRE-l on Lõuna-Eestis tugev toetus. Pilt on illustratiivne.
© UU

Viljandi vallavolikogu EKRE fraktsioon esitas umbusaldusavalduse Isamaa erakonna abivallavanem Irma Värele.

“Algatasime umbusalduse, kuna kaebused vallakodanikelt ja allasutuste töötajatelt ei lasknud enam oodata. Pidevalt laekusid postkasti kirjad, mille sisus ollakse mures kodukandi lasteaia, kooli või mõne muu asutuse reformimise üle. Lisades juurde veel kultuurivaldkonda puudutavad küsimused; näiteks tähelepanek, kus nähakse teatud piirkonnas kultuurielu toimimist, üritused kodanikele jne., samas valla teises nurgas ei toimu midagi või kui toimubki, siis mitte selle piirkonna enamuse huvides. Me ei saa
lubada ääremaade välja suretamist!

Samuti nähakse probleemiks olevat abivallavanema puuduliku ausameelsust, millele on tähelepanu pööranud ka mõned koalitsiooniliikmed. Vihjati näiteks Leie lasteaia sulgemisele, mille tõttu tuleks lapsed edaspidi toimetada Kalmetu või Kolga-Jaani lasteaeda, kordagi Irma Väre poolt mainimata, et Kalmetu lasteaia vabad kohad asuvad asutuse Uusna õppekohas ja selleks tuleks teha ümberkorraldusi, et lapsed mahuks ära Kalmetule.

Probleemseks osutus ka eelmisel aastal kõmu tekitanud Viiratsi ja Vana-Võidu lasteaedade liitmine, kus Irma Väre oli vastumeelne lastevanemate poolt tehtud ühispöördumisele liitmine lükata õppeaasta lõppu selmet teostada seda õppeaasta keskel, et oleks veidi rohkem aega vältimatut olukorda seedida nii personalil kui ka lastevanematel.

Vana-Võidu lasteaia personal lubas jäiga poliitika tõttu lahkuda ametist, mille peale Irma Väre arvas neid nalja tegevat, et ju vaid hirmutavad. Selle tulemus oli personali lahkumisavaldused ja ka lahkumine ametist, küll aga tänu lastevanemate esindaja pingutusele saadi tagasi tööle üks lahkujatest, et peale vaheaega oleks lastel vähemalt üks tuttav nägu majas. Tänaseks on aga ka juba osad uued töötajad ameti
sinnapaika jätnud.

Haridus- ja kultuuriosakonnas, kui ka sotsiaalosakonnas on töötanud palju pädevaid spetsialiste, kelle töökoormust on tööandja ehk Irma Väre poolt alahinnatud ning seetõttu on jäänud ka puudulikuks töökorralduse muutmine, tagajärjeks pädevuse väljavool nendest osakondadest. Meile teadaolevalt on Isamaa erakonnaski liikmeid, kes on välja öelnud, et abivallavanem Irma Väre vajab välja vahetamist! Loomulikult ei julgeta erakonnasiseselt seda kuulutada, kui ollakse toiduahelas hüvedest osasaajateks.

Oleme kindlad, et umbusalduse seitsmele häälele saab olema lisa, mis näitab omakorda, et Viljandi valla pehmema poole juht on täiesti vale inimene.”