Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venemaa võtab üle inimkaubanduse Vahemerel ja hakkab migrandilembelist Euroopat hübriidsõjaga “kõhu alt” ründama

-
02.03.2024
Niigeri mehed pealinnas Niameys oma riigilipu ja Vene lipuga. Nüüd on Euroopasse oodata migrante, kellele on reisi Euroopasse kinni maksnud Venemaa.
© Scanpix

Liberaalne Euroopa Liit võib küll rääkida soovist ebaseaduslikku massirännet pidurdada, kuid teeb samas endiselt kõik, et täiselujõus “õnnetud” mustad ja tõmmud mehed Euroopas endiselt vastu võetaks. Nüüd kavatseb Venemaa ka selle ala oma rindejooneks muuta.

Läti, Leedu ja Poola piiril Valgevenega on nn hübriidsõda illegaalide toel juba pikemat aega käinud. Kui Vene eriteenistused hakkavad suunama ka Põhja-Aafrikast tulevat massirännet, siis ei jää Euroopal muud üle, kui võtta mõistus pähe või langeda Vene hübriidsõja ohvriks.

Liberaalsele Euroopale saab olema väga valus migrantide vastuvõtmist lõpetada, nagu ka Valgevene piiridel ei tahetud kuidagi tunnistada seda, et illegaale lihtsalt ei lasta jõuliselt üle. Aga kuna vastas olid Venemaa ja Valgevene, pidi Brüssel siiski lubama tollal veel konservatiivsel Poolal ja venevastastel Lätil ja Leedul migrante jõuga tõrjuda. Näis, kas Itaalial, Kreekal ja Frontexil lubatakse nüüd rändlejad jõulisemalt tagasi suunata.

Aga ERR-i vahendatud uudise juurde: “Ajaleht The Telegraph kirjutab, et Venemaa plaanib mõjutada Euroopas toimuvaid valimisi ning kavatseb seetõttu piirkonna migrantidega üle ujutada.

The Telegraph tutvus luureandmetega, mis kirjeldavad Vene luureohvitseride plaani luua Liibüasse spetsiaalne sõjaväeline rühmitus, mis hakkaks kontrollima ja suunama migrantide voogu Euroopasse.

“Kui saate kontrollida migrantide marsruute Euroopasse, saate tõhusalt kontrollida valimisi, sest saate siis kindla piirkonna üle ujutada migrantidega. Siis saab avalikku arvamust otsustaval ajal mõjutada,” ütles üks julgeolekuallikas ajalehele The Telegraph.

Illegaalne sisseränne on paljude lääneriikide jaoks valimiste peateema. Putin võib migrantide abil panna lääneriikide valitsused suurema avalikkuse surve alla. Ka EL-i piiriagentuur Frontex hoiatas, et Venemaa kasutab sisserännet poliitilise mõjutushoovana.

Aafrikas tegutsevad juba Venemaa rahastatud palgasõdurid. Kreml plaanib nüüd migrante kasutada poliitilise mõjutusrelvana ning seal tulevadki Moskvale appi palgasõdurid. Wagneri grupeering külvab juba Aafrikas ebastabiilsust ning toetab ka inimsmugeldajaid.

Wagneri grupeering tegutseb alates 2019. aastast ka Liibüas. Itaalia asepeaminister Antonio Tajani ütles, et palgasõdurid teevad koostööd migrantide smugeldamisest huvitatud jõukude ja rühmitustega. Rooma leiab nüüd, et Wagner peab Itaalia vastu hübriidsõda.”

Võib-olla ongi Vene-oht nüüd oma olemuselt isegi positiivne, kui see sunnib Euroopa Liitu viimaks ometi loobuma Aaafrika ja Araabia ümberkolimisest Euroopasse. Pagulaslembelistel liberaalidel ja vasakpoolsetel tuleb kas loobuda illegaalide tervitamisest või saavad neist venelaste käsilased ja kuriteokaaslased – paljud Lääne vabaühendused, kes päästavad Vahemerel migrante, ongi juba inimkaubitsejate “kasulikud ididoodid”, sest neil on väidetavalt infovahetus smugeldajatega, teadmaks, kuhu paatidele vastu minna.

Venemaa on Aafrikat Läänelt üle võtmas, Prantsusmaa on juba välja tõrjutud Malist ja mitmest teisest oma endisest kolooniast, ja kui Kreml ka inimkaubandust suunama hakkab, tuleb Läänel kas oma rändepoliitikat muuta või langeda Venemaa ja tema soositud migrantide kätte.

Venemaa agressiivsus sunnib Euroopat mugavustsoonist väljuma ja enda eksistentsi eest võitlema: Ukraina sõda on pannud eurooplased oma kaitsevõimekust tõstma ja loodetavasti paneb hübriidsõda Vahemerel neid ka massimigratsiooni lõpetama.

Kuigi keegi väidab valimiste kontekstis nüüd seda, et Venemaa aitab konservatiivseid rändavastaseid poliitilisi jõude võimule pääseda, siis on see ekslik arvamus: pigem peavad hoopis Saksa kantsler Olaf Scholz ja Prantsuse president Emmanuel Macron arvestama sellega, et üle Vahemere tulevad migrandid on nüüd Kremli tööriistad, mõjutamaks Euroopa sisekliimat, ja et nendesse tuleb suhtuda samamoodi, nagu Valgevenest teele saadetutesse.

Euroopas aga on rändevastaseid jõude ka väljaspool paremkonservatiivset leeri: näiteks Briti tooride peaminister Rishi Sunak üritab illegaale Ruandasse välja saatma hakata, Taani valitsevad sotsiaaldemokraadid on aastaid ajanud vägagi rändevastast poliitikat jne.

Uued Uudised