Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Florida ülikool lõpetab „mitmekesisuse“, „kaasamise“ ja „võrdõiguslikkuse“ programmid ning koondab ideoloogilised töötajad

-
03.03.2024
Florida kuberner Ron DeSantis takistab selles osariigis vasakliberaalsete hulluste levitamist.
© Scanpix

Florida ülikool plaanib koondada kõik mitmekesisuse, võrdõiguslikkuse ja kaasamise (DEI) programmiga seotud töötajad, kuna üha ilmsemaks on muutunud vajadus võtta inimesi tööle vastavalt nende kvalifikatsioonile, mitte nende rassile.

Florida ülikoolis reedel välja saadetud memo kinnitab, et mitmekesisuse osakond suletakse jäädavalt. Lisaks öeldakse memos, et kõik mitmekesisuse, võrdõiguslikkuse ja kaasamisega seotud töötajad koondatakse ning lepingud välispartneritega lõpetatakse. DEI tegevuse jaoks eraldatud viis miljonit dollarit suunatakse ümber personalifondi.

Konservatiivse kommentaatori Charlie Kirki sõnul on tegemist põhjapaneva uudisega: „Konservatiivid on lõpuks asunud vastupealetungile. Iga punane osariik [vabariiklaste juhitud osariik] peab järgima seda eeskuju nii kiiresti kui inimlikult vähegi võimalik. Nii tuleb teha,“ kommenteeris Kirk.

Ülikool langetas otsuse pärast seda, kui Florida osariigi haridusamet kiitis heaks reeglid, millega ei võimaldata kolledžitel ja ülikoolidel enam kulutada raha nn mitmekesisuse, võrdõiguslikkuse ja kaasamise programmidele ning millega eemaldati õppekavadest kohustuslik sotsioloogiakursus. Otsus tugineb Florida kuberneri Ron DeSantise allkirjastatud seadusele, mis keelab kaheteistkümnel Florida haridusameti haldusalas oleval ülikoolil kasutada maksumaksja raha mitmekesisusega seotud programmidele ja tegevustele.

Seadus näeb ette, et maksumaksja raha ei tohi kasutada mitte kellegi „erinevalt kohtlemiseks või eeliskohtlemiseks, ega liigitada isikuid rassi, nahavärvi, soo, rahvusliku päritolu, sooidentiteedi või seksuaalse sättumuse alusel”. Samuti ei ole seadusega lubatud ülikoolides õpetada, nagu oleks „Ameerika Ühendriikide institutsioonidele omane süsteemne rassism, seksism, rõhumine ja priviligeeritus, mis on loodud sotsiaalse, poliitilise ja majandusliku ebavõrdsuse säilitamiseks”.

DeSantise sõnul juurutavad DEI tegevused ülikoolides  ortodoksset liberalismi. „Põhimõtteliselt on seda kasutatud ideoloogilise agenda pealesurumise vahendina ja selline asi on vale,“ kommenteeris DeSantis.

Allikas: Townhall