Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Viljad osutusid mõruks: Kaja Kallas mõtleb siiski Eestist jalga lasta?

-
04.03.2024
Peaminister, kellele valetamine on saanud igapäevaseks.
© UU

Idavedude skandaaliga seotud peaminister Kaja Kallas räägib Eestis ühte ja piiri taga teist juttu – kui siin raiub Reformierakonna juht, et ta ei kavatse Euroopasse minna, siis Politicole antud intervjuus väidab vastupidist. Tegelikult pole see muidugi mingi üllatus, sest teadupärast ei saa Kallase sõnu kunagi ega kusagil tõe pähe võtta.

Nüüd, mil Kallas on NATO peasekretäri kohast ilma jäämas, kuigi tema nimega selles kontekstis vahepeal spekuleeriti, on ees terendamas Euroopa liberaalide juhi koht, mis saab kõne alla tulla suvel pärast Euroopa Parlamendi valimisi.

“Praegu on minu ülesanne tõesti vastata, kas ma suudan sellega tegeleda,” ütles ta läinud nädalal Politicole. “Ühelt poolt tahan ma tõesti aidata liberaalidel saavutada paremaid tulemusi kui paljud teised erakonnad üle Euroopa,” lisas Kallas. “Aga loomulikult oleksin siin Eestis tule all ja mul on palju taldrikul.”

Mõni kuu tagasi ütles ta Postimehele, et ta ei kavatse kuhugi minna ning tahab näha oma töö vilju.

Kui viimased ajal on spekuleeritud teemal, et Kaja Kallas kandideerib järgmisel suvel Euroopa Parlamenti või läheb Euroopa Komisjoni liikmeks ning Reformierakond saab uue juhi, siis Kallas ise võtab sellistelt ennustustelt hoogu maha. “Ütlen ausalt: olen pidanud tegema nii palju raskeid ja ebapopulaarseid otsuseid, et tahaks ära oodata, kui hakkavad tulema nende otsuste viljad. Praegu on nii, et mina saan otsuste eest peksa, aga kui tänu praegustele otsustele hakkab paremaks minema, siis keegi teine saab särada,” ütles ta novembris Postimehele.

Kui vaadata Eesti üha halvenevaid majandusnäitajaid ja inimeste aina raskemat  toimetulekut, siis tundub, et mõne kuuga on need viljad siiski väga mõruks osutunud. Ja viimane aeg on jalga lasta.

Kaja Kallas peab lähinädalatel otsustama, kas ta soovib saada juunis toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel ALDE (Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu) esikandidaadiks. ALDE kongress toimub juba 20.–21. märtsil. Kandidaadiks olemine segaks Kallase tööd Eesti peaministrina, sestap peaks ta sel juhul tagasi astuma ning Reformierakond otsima uue valitsusjuhi.

Selleks on pakutud kliimaminister Kristen Michalit, kes läinud nädalal Maalehele antud intervjuus ei kinnitanud ega lükanud seda ka ümber, märkides, et märtsiga ei lõpe ajalugu.

 

 

Vaata lisaks:

 

https://www.postimees.ee/7906737/intervjuu-kaja-kallas-ma-ei-motle-euroopasse-minemise-peale

 

https://www.politico.eu/article/ukraine-russia-war-help-estonia-prime-minister-kaja-kallas/