Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Infotund on muutunud mõttetuks formaadiks, sest ministrid ei vasta konkreetsetele küsimustele

-
06.03.2024
Laadime sisu...

Tänases infotunnis tõusis eriti reljeefselt esile pidev probleem, et minister, iseäranis peaminister Kaja Kallas ei vatsa konkreetsetele küsimustele ja spiiker teeb seejuures talle katet ega kutsu vastajat korrale. Kui EKRE fraktsiooni kuuluv Varro Vooglaid küsis väga konkreetselt, kui palju on Eesti inimesi erineval moel Ukrainas sõdimas või kas on kavas saata meie mehi sinna rindele, hakkas Kallas talle omaselt tänitama ja selle peale protesteerinud saadikuid hakkas hoopis riigikogu juhataja Lauri Hussar korrale kutsuma selmet manitseda ministri mitte küsimustest eemale põiklemast.

Vooglaid küsis: Esiteks, kas Te kinnitate selgesõnaliselt ja konkreetselt, et kuni praeguse ajani ei ole ükski kaitseväe tegevteenistuja ega reservist ükskõik millises staatuses või ükskõik millises rollis saadetud Eesti Vabariigi poole Ukrainas sõjategevuses osalema? Kas Te annate sarnaselt mitmete teiste Euroopa riikide valitsusjuhtidele oma rahvale ja ka kaitseväele kinnituse, et kuni Teie olete peaminister, ei sekku kaitsevägi üheski aspektis sõjategevusse Ukrainas, et mitte viia Eesti Vabariiki sõtta Venemaaga? Kas Te kinnitate, et ajal, mil sõda on jõudnud või on jõudmas Eestisse, ei evakueeru Te Eesti Vabariigi territooriumilt, vaid jääte solidaarseks eesti rahva saatusega, mille määramisel Te oma ametile vastavat vastutust kannate? Eraldi rõhutas Vooglaid, et ootab konkreetseid vastuseid, mitte häma.

Selle peale heietas Kallas, et tema vastused niikuinii küsijale ei meeldi ja seletas, et Eesti toetab selles sõjas Ukrainat ja ajas muud üldist juttu.

Sellisel kujul pole infotund, mis on jäänud põhimõtteliselt ainsaks platvormiks opositsioonisaadikute jaoks, mõttetuks formaadiks. Nii teeb vähikäiku ka parlamentarism kui selline.

Riigikogu infotund toimub kolmapäeviti enne istungi algust kell 12-14 ning seda on võimalik jälgida ka riigikogu koduküljelt nagu ka kõiki istungeid.