Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna aktivist: Ukraina tuleb üles ehitada roheliselt. Kas järgmisena nõuab elektrisoomukeid?

-
06.03.2024
Hanah Lahe
© Kuvatõmmis/ERR

Mõnikord kõike toimuvat vaadates jääb mulje, et enam lollimaks minna ei saa. Saab küll! Reformierakonna ridades riigikogus istuv aktivist Hanah Lahe teatas, et Ukraina tuleb üles ehitada roheliselt. Mida järgmiseks? Kas liitlastelt nõutakse elektritanke või keelatakse pommid, mis saastavad loodust?

Kui Ukraina võetakse vastu Euroopa Liitu, siis tuleb Ukraina üles ehitada arvestades kliimapoliitika eesmärke, ütles riigikogu liige Hanah Lahe ERRi saates “Otse uudistemajast”.

“Kliimapoliitika on keeruline, kuna ta puudutab kõiki teisi valdkondi ka. Sõjal on keskkonnale suur mõju, peame Ukraina toetamisel võtma arvesse ka kliimamõjusid. Kui Ukraina võetakse vastu Euroopa Liitu, siis peame Ukraina üles ehitama arvestades kliimapoliitika eesmärke. Et ta oleks roheliselt üles ehitatud, et ta oleks kliimakindel ja vastupidav,” rääkis Lahe.

„Kindlasti on raske seda abstraktset probleemi selgitada Põhjamaade inimestele, sest meil on neli aastaaega, meil on hea kliima, pole kuumalaineid ja on lumi maas, ja siis see kliimateema tundub kohatu. Aga vaatame kasvõi Lõuna-Euroopasse, näiteks Itaaliasse ja Hispaaniasse, kus on suured kuumalained, mis on nõudnud kümneid tuhandeid inimelusid juba mitmeid aastaid,” külvas Lahe kliimapaanikat.