Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaua võib? Valitsuse järjekordne maksuhaak lööb inimesed nokauti

-
07.03.2024
Rahvavaenulik valitsus ei hooli Eestist
© UU

Valitsus on oma majanduspoliitikaga täiesti paanikas ning meeleheitel pannakse kõik, mis vähegi võimalik, maksu alla. Nagu automaksust ja kümnetest muudest maksu- ja aktsiisitõusudest või uuetest koormisest veel vähe oleks, tuli valitsus nüüd välja nii magustatud jookide maksu, maksuvaba pensioniosa külmutamise kui ka trahvimäärade tõstmise eelnõuga.

Näiteks uue obrokina kehtestatavat magusamaksu põhjendatakse küll sellega, et parandada inimeste tervisekäitumist, kuid selge on see, et kõik need rahvavaenulikud sammud on ainult eelarveaukude lappimiseks. Nii toiduliit kui ka magustootjad on seda maksu teravalt kritiseerinud, sest ühelt poolt sekkub see konkurentsi ning teisalt pole see teaduslikult põhjendatud.

EKRE esimees Martin Helme nimetab nn limonaadimaksu mõttetuks. Tema sõnul ei muuda see tarbimisharjumusi ega too tegelikult ka eelarvesse raha juurde. “Mida me oleme näinud teistes riikides, et see on täiesti ilma igasuguse mõjuta inimeste tarbimiskäitumisele. Ehk siis sõnastatud eesmärke see mitte mingil juhul ei täida, kui sõnastatud eesmärgiks on see, et inimesed tarbiksid vähem suhkrut,” selgitas Helme.

Lisaks minnakse lausa ühiskonna kõige haavatavama grupini ehk pensionärideni.

Tuletame meelde, et aasta tagasi toimunud valimistel ülekaalukalt rahva poolehoiu võitnud Reformierakond ei puudutanud valimiseelsetes debattides sõnagagi maksutõuse ega uusi makse. Valedega valitsust kokku pannud oravad on seetõttu ja aastaga ligi poole oma populaarsusest kaotanud, kuid see pole neid peatanud.