Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei tõttas asjasse süvenemata kohe EKRE automaksu-vastast aktsiooni tõkestama

-
07.03.2024
Kõik aktsioonile!
© UU

Nagu arvata oligi, tõttas sotsist siseministri käsutatav PPA kohe EKRE üldrahvalikku protestiaktsiooni „Peatame auto! Peatame maksu!“ hukka mõistma ja demoniseerima, kuid lendas sellega juba ette orki.

BNS-i uudis teatab: “Politsei on teadlik, et EKRE kutsub sõidukijuhte üles 19. märtsil oma autot keset liiklusvoolu seiskama. Hindame veel õiguslikult seda üleskutset,” rääkis PPA esindaja Jaak Kiviste.

Kust võttis politsei seda, et autosid kutsutakse üles seiskama keset liiklusvoolu?

EKRE avaldus ütleb: “EKRE korraldab 19. märtsil kogu riigi liiklust mõjutava protestiaktsiooni „Peatame auto! Peatame maksu!“, et survestada valitsust automaksust loobuma.

Erakond kutsub kõiki autoga sõitvaid inimesi üles peatama 19. märtsil kell 9 oma sõiduk kümneks minutiks ja lülitama sisse ohutuled. Inimestel palutakse jagada sotsiaalmeedias pilte ja videoid seisvatest autodest.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul on igal autojuhil võimalik hommikusel tipptunnil autot peatades näidata välja oma pahameelt automaksu ja valitsuse rumala poliitika vastu. Anname kümneminutilise liiklusseisakuga Eesti valitsusele signaali, et aeg on hakata rahvast kuulama,“ ütles Helme.”

Protestiks on erinevaid võimalusi. Aktsioonis saab osaleda ka nii, et autojuht tõmbab teeserva kohas, kus see on lubatud, ja paneb ohutuled peale, et hoiatada olukorra mõningase liiklusohtlikkuse eest ja samas protestida.

Kiviste sõnul on meeleavalduse korraldajal kohustus politseid teavitada juhul, kui meeleavaldus toob kaasa vajaduse liikluse ümberkorraldamiseks. “EKRE ei ole ise meeleavaldusest veel politseid teavitanud, seega ei ole meeleavaldus ka registreeritud,” ütles Kiviste. Tema sõnul on meeleavalduse korraldajal kohustus tagada koosoleku rahumeelne korraldamine, tagada ohutus ja vajadusel määrata korrapidajad, kes aitavad osalejate turvalisust tagada.

Paraku pole tegu meeleavaldusega Vabaduse väljakul, vaid üle-eestilise protestiga, inimesed võivad täiesti eraviisiliselt aktsiooni ette võtta Tallinnas, Tallinn-Tartu maanteel, Sõmerpalus, Iisakul või kusagil mujal. See on kodanikuallumatuse avaldus, mitte suur meeleavaldus kindlas kohas. Pigem sarnaneb see aktsiooniga “Maksud Lätti” või protestiga, mille autoomanikud juba korraldasid 24. veebruaril kell 15 miniatuursemas vormis.

Kahtlemata võib massiline parkimine protesti käigus tekitada ummikuid, kuid see ju eesmärk ongi – ka streigid tehakse selleks, et normaalset elu häirides oma protestimeeleolu välja näidata ja võimulolijaid survestada.

Lääne-Euroopas on põllumeeste protestid jõudnud juba sinnamaale, et tehnikaga tõkestatakse suuri magistraale – ilmselt jõuavad ka siinsed põllumehed varsti selleni, sest valitsus laob üha uusi makse rahva turjale. Just valitsusel tulebki arvestada sellega, et varsti võidakse siingi kõik kinni blokeerida.

Politsei teeb oma tööd, aga temalgi tuleb arvestada sellega, et kusagil ja kunagi jõutakse ka teadliku teede tõkestamiseni. See on valitsuse poliitika tulemus, mitte aktsioonis osalejate pahatahtlikkus ja seadusetus.

“…ühtlasi kutsus politsei liiklejaid üles selles aktsioonis mitte osalema.” Just osaleda tulebki, sest nii saab valitsust üldrahvalikult mõjutada. EKRE on korraldaja, aktsioon ise on kogu rahva oma.

Eesti rahvale lisab politsei hoiatus juurde vajadust olla kindlameelne, sest valitsus teeb kõik endast oleneva, et aktsioon nurjata.

Rahvast aga ootame just massiliselt osalema – teeme võimuritele korraliku peavalu, sest sõnu nad ei mõista.

Uued Uudised

NB! Tegu ei ole EKRE ametliku seisukohaga, vaid toimetuse hinnanguga tekkinud ja tekkida võivale olukorrale.

EKRE korraldab hommikusel tipptunnil üldrahvaliku protestiaktsiooni „Peatame auto! Peatame maksu!“