Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme ETV “Esimeses stuudios”: “Uute maksude leiutamine on ajuvaba tegevus, see ainult süvendab kriisi”

-
08.03.2024
Laadime sisu...

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Martin Helme sõnul on Eesti riigi majanduse halb seis tingitud Reformierakonna otsustest energiakriisi ajal. Uued maksud süvendavad ainult kriisi, ütles Helme ETV “Esimeses stuudios”.

Martin Helme sõnul on naeruväärne jutt, et Reformierakond kes oli võimul 20 aastat, süüdistab majanduse praeguses seisus erakonda, kes oli võimul 20 kuud. “Reformierakond on ise keeranud Eesti majanduse tuksi. See on pöörane, kuidas nad on Eesti võlga suurendanud,” ütles Martin Helme.

“Me stimuleerisime majandust erimeetmetega, umbes 700-800 miljoni ulatuses. Osa sellest olid tõesti reservid. Olen väga rahul, et meil õnnestus 270 miljonit töötukassa reservidest tööturu stabiliseerimiseks kulutada,” sõnas endine rahandusminister Martin Helme.

Tema sõnul olid need laenumahud ja eelarve miinus väiksemad, kui see, mis Reformierakond järgnevatel aastatel tegi. “Nad on majanduse viinud kriisi. Meil on Euroopa kõige pikem majanduslangus, kõige sügavam majanduslangus, kõige kõrgem inflatsioon,” ütles Helme.

Majandus ei kasva Helme sõnul selle tõttu, mida Reformierakond tegi energiakriisi ajal: “2020, aastal oli selge, et kui midagi ette ei võta, siis kõigepealt tuleb inflatsioon, mis tapab ettevõtete ekspordi võimekuse, ettevõtted hakkavad koondama, kaob ära palgakasv, majanduse investeerimise võime ja siis tuleb juba tööpuuduse kasv. Kõige sellega koos käib eelarve laekumiste vähenemine. See oli nii ettenähtav.”