Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Varro Vooglaid: „Eesti olukord on väga sünge“

-
08.03.2024
Laadime sisu...

Osalesin kolleeg Jaak Valge asendajana riigikogu põhiseaduskomisjoni avalikul istungil, kus oli arutluse objektiks sanktsioonide eelnõu, mis lähtub eesmärgist konfiskeerida Venemaa külmutatud varad Eestis ja anda nende müügist saadud tulu Ukrainale.

Kogu asi oli korraldatud piinlikult kallutatult. Kuulasime “väliseksperte”, kes olid aga välisministeeriumi poolt eranditult kõik valitud nii, et nad mitte ei jagaks ekspertiisi, vaid propageeriksid jõuliselt, et Eesti võtaks kõnealuse seaduse esimese Euroopa riigina vastu. Mina nende inimeste tausta täpselt ei tea, aga ma ei üllatuks, kui mitmed neist olid tegelikult luuretöötajad. Selline “ekspertide kaasamine” on raskelt ebaaus.

Kokkuvõtlikult öeldes on aga pilt selge: globalistide plaani kohaselt on otsustatud Eesti lihtsalt tanki lükata, et meie läheksime üksi ees Venemaa vastu (meie enda põhiseadust selgelt rikkudes) tema varasid ära võtma ja looksime sedasi pretsedendi, millele süsteem saab seejärel hakata oma järgnevates sammudes tuginema. Mingit garantiid, et ükski teine riik järgi tuleb, ei ole ja ühtäkki ei taha keegi Euroopa Liidu ühtse tegutsemise olulisusest rääkida.

Istungil kõlasid seejuures “ekspertide” esituses täiesti skandaalsed väited. Näiteks Bill Browder vastas minu küsimusele, et Venemaa poolsetest vastumeetmetest lähtuvat ohtu ei ole Eestil põhjust peljata, kuna Venemaa ohustab meid nii ehk naa pidevalt ning seega ei ole meil võimalik sellest sõjast kõrvale jääda. Niisiis oleks nagu juba ära otsustatud, et tahame või ei taha, peame saama selle sõja osaliseks.

Jah, sai veelgi selgemaks, et see programm, mida välja mängitakse, viib meid tõenäoliselt sõtta Venemaaga. Karm küll, aga nii see tõesti paistab.

Kindlasti saab Kaja Kallas selle programmi elluviimise eest edaspidigi mitmeid säravaid auhindu, aga valitsuse ametivandest lähtuva kohustusega pühenduda Eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele see loomulikult kooskõlas ei ole.

 

Varro Vooglaid, riigikogu liige (EKRE)

 

Aga vaadake ise. Istungi terviksalvestus ja lühem kokkuvõtlik variant.