Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa võimuparteid lubavad valimislubadustes lahendada need probleemid, mille on nad ise tekitanud

-
09.03.2024
Ursula von der Leyen: “vaat sellise kala püüan teile, kui mind valite!”
© Scanpix

Mida lähemale eurovalimistele, seda rohkem tuleb toredaid valesid. Euroopa Rahvapartei (EPP) oluliseim erakond on Saksamaa Kristlikud-Demokraadid (CDU) ja sellest erakonnast on ka Frau von der Leyen. Just Von der Leyeni juhtimisel ja CDU heakskiidul kehtestati Euroopa Liidus see, et aastast 2035 on keelatud müüa normaalseid ehk bensiini- või diiselmootoriga autosid. Nüüd aga enne eurovalimisi lubab sama CDU, et tühistab keelu. Peamine, et ikka nende poolt hääletataks, sest siis nad lubavad enda kehtestud totruse tühistada.

Järgmine vägevus on nii Euroopa sotsialistide kui selle sama EPP poolt see, et Euroopa oluliseim küsimus on turvalisus ja julgeolek ning sellele rõhutakse nüüd ka eurovalimistel. Muidugi on see õige ja olen nõus, et julgeolek ongi väga oluline teema. Kuid dissonants tekib sellest, et täpselt need kahe poliitilise perekonna esindajad on oma koduriikides Euroopa julgeoleku hävitanud ja nüüd siis samad probleemide tekitajad lubavad probleemid lahendada (täpselt nagu tunamullu lubasid Rootsi sotsialistid parlamendivalimistel tuua rohkem politseinikke teenistusse elik ise tekitasid kaose Rootsi ühiskonnas ja siis pakkusid kohe ennast probleemide lahendajaks).

Võtame mõned lihtsad faktid:

1) Saksamaa ja Venemaa sügavat armastust ehitas Gerhard Schröder (sotsialist).

2) Seda armastust aitasid edasi edendada Angela Merkel ja Ursula von der Leyen ehk CDU ehk EPP (Merkel koos Kremliga Nord Stream 2 gaasitrassi ehitades ning von der Leyen kaitseministrina aastatel 2013-2019).

3) Sotsialistid on olnud võimul aastakümneid Euroopa suurimates riikides, kus kaitseküsimused just ülemäära olulised pole olnud. Hoolimata sellest, et nende aastakümnete jooksul oleme näinud Venemaa poolt pidevat ambitsioonide kasvatamist.

Seega ega poliitikas midagi suurt ei muutu. Alati jääb olema erakondi ja Euroopa parteisid, kes loodavad ullikestelt hääled kätte saada lubadusega lahendada probleeme, mida ise on tekitatud. Ainult saab loota, et seda nähakse veidi enam läbi.”

Jaak Madison,

Euroopa Parlamendi liige, Identiteet ja Demokraatia