Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konservatiivid suruvad Ameerikas edukalt tagasi ESG woke-poliitika rünnakud ettevõtluse vastu

-
10.03.2024
Maailma suurim varahaldur BlacRock sunnitud tunnistama, et konservatiivide hoiatused on osutunud õigeks: ESG äärmuslike eesmärkide rakendamisel on ettevõtetele tõsiselt kahjulik mõju.
© Scanpix

Aastaid kestnud jõupingutused nn vastutustundliku ja jätkusuutliku investeerimise (ESG) juurutamisel ning Ameerika ettevõtetele pealesurumisel, on maailma suurim varahaldur BlacRock sunnitud tunnistama, et konservatiivide hoiatused on osutunud õigeks: ESG äärmuslike eesmärkide rakendamisel on ettevõtetele tõsiselt kahjulik mõju.

BlackRock kirjutab USA väärtpaberi- ja börsikomisjonile (SEC) saadetud avalduses, et nii ametnike, klientide kui ka teiste sidusrühmade pöördumised on tõstnud ESG-ga seotud küsimused BlackRocki jaoks üha suuremalt tähelepanu keskmesse.

USA vabariiklased on juba mõnda aega süüdistanud BlackRocki ESG meetmete ärakasutamises, kuna ESG egiidi all sunnitakse ettevõtete juhatusi kehtestama vasakliberaalset agendat ja sellele vastavaid kvoote. Nüüd on BlackRock hädas, kuna osa USA osariike on positsioneerinud end ESG varjus pealesurutava woke-poliitika vastu ja see mõjutab negatiivselt BlackRocki tegevust.

ESG woke-agenda vastast lobitööd veavad edukalt mitmed konservatiivsed ühendused, näiteks Will Hildi juhitud Consumers’ Research, aga ka mitmete osariikide peaprokurörid. BlackRocki jaoks tähendab see klientidest ilma jäämist ja varahaldur ütleb oma avalduses põhimõtteliselt välja, et konservatiivid on saavutamas ESG küsimuses võitu.

BlackRock märgib, et ettevõtete soov teenida oma investeeringutelt võimalikult suurt tulu ja keelduda vasakpoolse agenda rakendamisest „suurendab jätkuvalt ohtu, et BlackRocki mis tahes tajutavasse või reaalsesse tegevusse, või selle puudumisse, oma klientide nimel suhtutakse mitmete sidusrühmade poolt erinevalt ja see mõjutab negatiivselt nii BlackRocki mainet kui ka äritegevust”.

Isegi Harvard Business Review on kirjutanud, et ESG fondid toimivad finantsilises mõttes tavapärasega võrreldes kehvemini ega taga head tulemust. Mis tähendab, et ESG prioriseerimine ei olegi midagi muud, kui lihtsalt toetusavaldus vasakagendale. Investoritele ei too ESG kaasa midagi head ning nüüd paistab, et ka ESG varjus toimuva vasakäärmusliku poliitika pealesurumine on läbi kukkumas.

Mure ESG algatustega edasi liikumise pärast on kindlasti tekkinud suuresti tänu konservatiivsete ameeriklaste ja investorite – kelle raha BlackRock kasutada tahab – järjekindlale tegevusele.

Nii ei jäägi BlackRockil muud üle, kui tunnistada, et ESG varjus toimunud tegevus on tekitanud ettevõtte finants- ja õiguslikule olukorrale märkimisväärse riski. „Kui BlackRock ei suuda ESG-ga seotud ootusi erinevate sidusrühmade huvidele vastavalt juhtida, võib see kahjustada BlackRocki mainet ja võimet meelitada ligi ja hoida kliente, töötajaid, aktsionäre ja äripartnereid. Samuti võib see tuua kaasa kohtuvaidlusi, juriidilisi või valitsuse poolseid meetmeid, mis võivad põhjustada BlackRocki hallatavate varade, käibe ja tulude vähenemise.“

Allikas: Townhall