Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Tapa osakond võitleb maakoolide sulgemise vastu

-
10.03.2024
Eesti eest! Ikka ja alati!
© Uued Uudised

Koolide teema on paljudes kohtades muutunud väga pakiliseks, arvestades, et Reformierakond on hakanud „haridusreformi“ ehk koolide lausalist sulgemist tagant tõukama. EKRE seisab maakoolide säilitamis eest.

Pidasime sel teemal EKRE Tapa osakonna koosoleku ning arutanud asja ka erakonna juhiga. Osakonna seisukoht on, et põhikooli kolmanda õppeastme kaotamist Lehtse ja Jäneda põhikoolis me ei toeta. Koalitsioonipartneritele, keda on kolm (Keskerakond, Reformierakond ja üks valimisliit), annavad Tapa volikogu liikmed meie seisukoha edasi.

Osakonna koosolekul eeldati, et kohalikud valimised ongi nagu kohalik rahvahääletus, kus valijad saavad anda hääle kas nendele jõududele, kes tahavad mitme kooli kolmanda kooliastme sulgemist või nendele, kes on valmis sellele vastu seisma.  Järgmisteks kohalike omavalitsuste valimisteks peaksid valijad olema piisavalt informeeritud, et teha teadlik otsus ühe või teise valiku toetuseks.

Tapa osakonna koosolekul oldi päri sellega, et Tapa ja Tamsalu gümnaasium ühendatakse ühe juriidilise keha alla, säilitades õppekoha ka Tamsalu praeguse gümnaasiumi hoones. Selle eesmärk on tagada, et kummaski gümnaasiumihoones ei lõpeks õppetöö formaalselt õpilaste vähesuse tõttu.

Lisaks on EKRE-l tahe luua Tapa gümnaasiumi juurde riigikaitse õppesuund, et aidata Tapa gümnaasiumil konkurentsis Rakvere uue riigigümnaasiumiga ellu jääda. See on kooskõlas ka meie valimislubadusega.

EKRE Tapa osakond