Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Putin, afropatsid, Karis ja nälgiva Aafrika rasked jääolud

-
10.03.2024

Venemaal lõppes „Ülemaailmne“ noorsoofestival, mis toimus 01. kuni 07. märtsini „föderaalterritooriumil Sirius“, mis oli moodustatud 2020. aastal Putini käsul Musta mere äärde.

Telesaade „Moskva. Kreml. Putin“ ja TASS teatasid täna, 10. märtsil, et Venemaa president, kohtudes festivalist osavõtjatega, naljatas, et tahaks endale dreedidega (dreadlocks) soengut.

Kui Putin poseeris fotograafidele koos festivali külalistega, näitas ta ootamatult afropatsidega noormehe peale, kelleks osutus Nigeeriast festivalile tulnud osaleja, ja tegi oma meelest nalja – et „ka mulle on vaja selline soeng teha“. Ime et blackface’i ei soovinud.

Seoses sellega tuli meelde meie Eesti oma p.resident Alar Karis, kes just käis visiidil Aafrikas. Õnneks ei lubanud ta seal seekord, et Eesti aitab aafriklastel võidelda raskete jääoludega, kuid see-eest muretses selle kontinendi elanike söögilaua pärast:

„Venemaa sõja tagajärjel kannatavad kõik Ukrainast pärit teraviljast sõltuvate Aafrika riikide majandused, aga ka need, kes peavad sõja tulemusena kiirelt kasvanud inflatsiooniga toime tulema,“ vahendab BNS Karise sõnu.

Huvitav, kas Aafrikas siis põllumajanduskultuurid ei kasvagi? Miks aga räägitakse, et seal on soe kliima ja ka palju töökäsi, mida tuuakse meilegi Euroopasse? Mais kasvab Mustal kontinendil mühinal – miks siis on nii, et kui ukrainlased nende jaoks võileibu ei kasvata, siis on nendel kõhud tühjad, kuna paistab, et Aafrikas ei viitsita pähkleidki palmidelt ise alla tuua?

Aafrika riikidel polnud Karise visiidist mitte mingit kasu, eestlastel aga veelgi vähem.

Miks ta nõnda reisib, kui koduski on lahendamata probleeme? Soovigu siis vähemalt endale seal afropatse pähe.

Ja et meie ei peaks neid kinni maksma.

Ivan Makarov