Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valetajate valitsus paneb oma rahva maksukoorma alla, aga “rohelahenduste” välismaale viimiseks on tal raha küllaga

-
11.03.2024
Raha valitsusel väidetavalt eriti pole, aga võõrastele jaotamiseks seda jätkub. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kaja Kallase valitsuse puhul torkab teravalt silma see, et otseselt Eesti rahvast puudutavate toimingute jaoks raha ei leita ja inimesi vaevatakse just üha suureneva maksukoormusega, aga kui raha on vaja võõraste jaoks leida, siis pole mingit probleemi, see leitakse.

Järgnev uudis näitab selgelt, kuidas kliimavõitlus meid veelgi vaesemaks teed, sest valitsusel jagub raha vee puhastamiseks Keenias, aga mitte Metsküla koolile Lääneranna vallas. Vee puhastamine oleks veel arusaadav, aga veekogude ja metsade seire sõdivas Ukrainas (mis näitab, kuidas sõdivale riigile surutakse juba rohepööret peale)?

BNS vahendab: “Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja kliimaministeerium kutsuvad rohetehnoloogiaga tegelevaid asutusi esmaspäevani küsima toetust projektidele, mis aitavad kaasa arenguriikides kliimamuutuste leevendamisele ja nendega kohanemisele.

Riik on seni toetanud arenguriikides 27 projekti ligi 4,2 miljoni euroga. Sellel korral toetatakse rohelahendusi ligi 950 000 euroga, teatas KIK.

KIK-i arenguriikide projektikoordinaatori Ööle Jansoni sõnul aitavad Eestis välja töötatud ideed juba puhastada vett Keenias, edendada veekogude ja metsa seiret Ukrainas ja suurendada toidujulgeolekut Ugandas, Keenias ja Gruusias. “See toetus on väga oluline ka Eesti ettevõtetele, kes saavad viia oma tehnoloogia uutele turgudele ja anda panuse kliimamuutuste leevendamisesse,” lisas Janson.

KIK ootab taotlusvooru projekte, mis aitavad kaasa kliimamuutuste leevendamisele ja nendega kohanemisele Armeenias, Botswanas, Gruusias, Kosovos, Moldovas, Ukrainas, Keenias, Põhja-Makedoonias, Tansaanias, Rwandas, Ugandas ja Namiibias. Taotlused on oodatud kõikides valdkondades, mis aitavad kaasa riigi kliimaeesmärkide täitmisele ja mis lähtuvad OECD metoodikast ehk Rio markeritest.”

Veelgi hullemakas teeb asja see, et tegu polegi Eesti valitsuse heatahtlikkusega vaesemate maade vastu, vaid raha jaotab “Rio marker”.

Uued Uudised